Најновије

ГЛАСНОГОВОРНИЦИ "ДУБОКЕ ДРЖАВЕ" НАПАЛИ ТРАМПА ЗБОГ ПУТИНА: Њему је боље са непријатељима него са савезницима!

На предстојећем самиту НАТО-а у Бриселу Доналд Трамп ће још једном "показати свој гнев против Европе" и покушати да "посеје раздор међу америчким партнерима", изјавио је бивши службеник администрације Барака Обаме Марк Симаковски у интервјуу за Меркур. Што се тиче Трампових разговора са Владимиром Путином, мало је вероватно да ће се залагати за интересе Америке, јер се Трамп "добро осећа у суочавању са непријатељима и лоше са својим савезницима", додао је експерт.

Путин и Трамп (Фото: Јутјуб)

"Владимир Путин познаје тренутну слабост НАТО-а и то ће ставити на тест", рекао је бивши стручњак администрације Обаме, сарадник Атланског савета Марк Симаковски у интервјуу за Меркур. Према његовим речима, већ је Трампово понашање на самиту Г7 у Канади било јасан знак да његово "разочарање у савезнике расте, а стрпљење се смањује". На самиту НАТО-а, "ће показати своје разочарење, изложити Европљане као непоуздане и покушати да посеје раздор међу својим партнерима."

Трамп шаље сигнал да је заинтересован за побољшање односа са Русијом, без обзира на сумње савезника. Владимир Путин, можда "највећи победник", зато што Трампово понашање и реторика показују њему да је ЕУ слаба и подељена, рекао је Симаковски.
 
Москва може подвргнути НАТО провери "изазивањем и подржавањем протеста у балтичким земљама вршењем сајбер напада или јачањем утицаја Русије у Украјини како би даље поткопала њен државни суверенитет". "Ако НАТО не помогне свом члану, онда ће савез одмах умрети", рекао је стручњак.
 
Председника САД више занимају "лепе фотографије са Путином, од конкретних резултата", а сумњиво је да ће се разговори проћи у интересу америчких интереса. Трамп погрешно процењује утицај Русије. "Чудно је да се осећа добро када се бави непријатељима а лоше - са савезницима. Председник Трамп ће још једном показати свој гнев против Европе. И овај самит ће у последње време бити један од најтежих ", закључио је експерт.

Трамп је спреман да објави бомбастичне нове доказе који разоткривају дослух између “Дубоке државе“ , више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Американци се боје да ће Путин заврбовати Трампа

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА