Најновије

Руски "Тор" против украјинске "Фурије" (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је 29. априла видео снимак на коме се види како систем противваздушне одбране Тор-М2 пресреће дрон кијевских снага изнад зоне специјалне војне операције.

Тор-М2 прво прати мали дрон, идентификован као А1-ЦМ Фуриа, са својим радарским и оптичким системима, а затим га обара једном ракетом.

Тор-М2 је дубоко надограђена верзија Тор, кратког домета система противваздушне одбране из совјетске ере. Ова верзија има побољшану покривеност радаром за контролу ватре и заштиту од камуфлирања. Такође може истовремено да гађа до четири мете.

Главно наоружање Тор-М2 је ракета 9М338, која има домет од 16 километара и максимум лета од десет километара. Један систем може бити наоружан са до 16 напредних компактних пројектила.

Фуриа је ручни тактички извиђачки дрон Дрон има издржљивост до три сата и радни домет од 50 километара. Обично је опремљен електро-оптичким системом.

Руски ПВО системи кратког и средњег домета показали су се као веома ефикасни против извиђачких или борбених беспилотних летелица током специјалних војних операција у Украјини. Према најновијем брифингу Министарства одбране Русије, од почетка операције оборен је 3.901 дронова кијевских снага.

Скот Ритер изнео застрашујуће чињенице о украјинској војсци

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА