Најновије

Ивица Дачић: Србија није у начелу против визне либерализације за "Косово"

Поводом десет година од потписивања Бриселског споразума између представника Београда и Приштине, министар спољњих послова Ивица Дачић је рекао да "данас као да доживљавамо колективну амнезију неких западних земаља", јер је Европски парламент Косову одобрио визну либерализацију иако није испунило ниједну тачку из тог споразума.

Дачић је за телевизију Прва рекао да Србија није у начелу против визне либерализације за Косово, али да је одабран тренутак „када изгледа као награда за нешто“, иако Косово своје обавезе није испунило, од којих је прва оснивање Заједнице српских општина.

Упитан да ли је за Србију било корисно то што учествује у дијалогу са властима у Приштини, уз посредство Европске уније, Дачић је рекао да „ако можемо да подвучемо црту, било је корисно за Србију да учествује у дијалогу“.

„Не желимо да причамо о статусу Косова, цела та прича је статусно неутрална“, рекао је Дачић.

Дачић је казао да би Заједница српских општина била „први облик неког самоорганизовања Срба на Косову“, и прва „аутентична организација“, јер су до сада „били само органи Србије на Косову“.

Он је рекао и да је потез власти у Приштини са пререгистрацијом аутомобила, који је довео до тога да Срби напусте косовске институције, „чисти хир“, са жељом да се изазову немири.

ВАГНЕР КОНТРОЛИШЕ 90 ОДСТО БАХМУТА: Нестало више од 7.000 украјинских војника! (МАПА/ФОТО)

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА