Најновије

Порошенко обећава прекид ватре, војна акција још увек траје

KИJEВ, СЛAВJAНСK - Нови украjински председник Петар Порошенко саопштио jе данас да борбе на истоку земље мораjу да буду окончане до краjа седмице. У данашњем гранатирању Славjанска погинуло четворо цивила, међу коjима и jедно дете. Проруски побуњеници извели досад наjжешћи напад на међународни аеродром у Луганску.
Инаугурација Петра Порошенка (Фото: ЈуТјуб)

Инаугурација Петра Порошенка (Фото: ЈуТјуб)

Нови украjински председник Петар Порошенко саопштио jе данас да борбе на истоку земље мораjу да буду окончане до краjа седмице.
"Mорамо да окончамо борбе ове седмице. За мене су неприхватљиви сваки дан у коjем људи умиру, сваки дан у коjем Украjина плаћа тако високу цену", истиче Порошенко у саопштењу обjављеном на свом званичном вебсаjту, а преноси AфП.
"Да бисмо то остварили морамо поново да успоставимо украjинску границу тако да буде гарантована безбедност сваког грађанина Украjине", напомиње Порошенко. Порошенково саопштење уследило jе након рунде разговора са руским амбасадором у Kиjеву и са изаслаником OEБС-а и дан пошто jе 48-годишњи кондиторски таjкун положио заклетву као пети украjински председник у пост совjетскоj ери. Запад и украjински званичници сумњиче Русиjу да снабдева побуњенике у регионима Доњецка и Луганска и да преко њене границе њима пристиже и помоћ у људству.
Руски председник Владимир Путин jе jуче наложио да се побољша безбедност на граници између две земље, што су од њега тражили амерички председник Oбама и шефови неколико европских држава.
Украjинска артиљериjа данас jе погодила стамбене зграде, фабрику намештаjа, jедан ресторан и комуникациони центар. На тргу коjи jе био мета напада се налазило мноштво грађана након управо завршене недељне литургиjе. На удару украjинске артиљериjе jутрос се нашло и место Семjоновка, у близини Славjанска. Kиjев наставља казнену операциjу у источноj Украjини, упркос обећању новоизабраног украjинског председника Петра Порошенка да ће у регионима Доњецка и Лугаска бити успостављен мир, наводи руска агенциjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА