Најновије

Живковић: Оповргните плагијат или распустите владу!

БEOГРAД - Председник Нове странке Зоран Живковић изjавио jе данас да ће Влада Србиjе, уколико не успе да оповргне оптужбе да jе jедан њен министар плагирао докторски рад, бити "зрела за оставку и реконструкциjу".
Значи, или - или! (Фото: ЈуТјуб)

Значи, или - или! (Фото: ЈуТјуб)

"Ниjедна влада у блискоj политичкоj историjи ниjе отпочела мандат са оваквим аферама и то ниjе добро ни за санациjу штете од поплава, ни за европски курс, ни положаj Срба на KиM, то ниjе добро ни за шта", изjавио jе Живковић новинарима у парламенту. Живковић jе наjавио да он и његов страначки колега Владимир Павићевић неће данас присуствовати скупштинскоj расправи о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о путним исправама коjи ће, како jе наjављено, образлагати министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, чиме ће, како jе обjаснио, показати своj однос према питању његове докторске дисертациjе.
"Стварност jе показала да смо jурећи зеца истерали целу менажериjу. Из целе Србиjе долазе примери високих чланова СНС и других странака коjи су присуство у власти искористили да подигну своjу академску вредност, али не на академски начин већ на начин коjи jе криминал", рекао jе Живковић.
Oн jе рекао да очекуjе да се огласи Национални савет за високо образовање коjи има Kомисиjу за акредитациjу и контролу квалитета високог образовања, да став о докторату министра Стефановића заузме Kонференциjа универзитета, као и да Mинистарство просвете упути инспектора на "Mегатренд" како би испитао све чињенице. "Нова странка ће наставити да ради на откривању фалсификата и превара нове власти. Наша позициjа у парламенту jе таква да jе то наша обавеза према грађанима и ми нећемо одустати без обзира на претње и омаловажавања", рекао jе Живковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА