Најновије

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ ЛА ТАЈМСА: Војске ЦИА и Пентагона у Сирији се боре једна против друге?!

ЛА Тимес је открио доказе да се војске ЦИА и Пентагона у Сирији боре једна против друге, разоткривајући праву истину о рату САД у региону.

Војске ЦИА и Пентагона у Сирији се боре једна против друге?! (Wikimedia Commons)

- Борба се интензивирала у протекла два месеца док јединице ЦИА и јединице Пентагона пуцају једни на друге на територији северног предграђа Алепа, потврдили су амерички званичници и лидери побуњеника.
Средином фебруара, јединица коју је наоружала ЦИА под именом Фурсан ал Хак (Витезови праведности), истерана је из града Мареја који је удаљен око 30 километара од Алепа од стране Сиријских демократских снага које подржава Пентагон, а које су дошле из курдских области на истоку- наводи ЛА Тимес. Али, чињеница је да примарна мисија САД у Сирији није да победе ИД, већ да изврше операцију смене режима и свргну Асада, док је задржавање ИД-а тек секундарна мисија. Док се САД нису умешале у Сирију, нико није ни чуо за ИД. Пентагон обучава скоро 80% курдских снага у склопу Сиријских демократских снага ради борбе против ИД-а близу турске границе, а ЦИА шаље противтенковске ТОW пројектиле и осталу тешку артиљерију исламским побуњеничким групама које се боре против Асада у области Алепа. Деловање Пентагона је у потпуној сагласности са напорима међународне заједнице у борби против ИД-а, док је деловање ЦИА потпуно прикривено и осмишљено тако да би се дестабилизовала Асадова влада с циљем промене режима. Након што су исфинансирали, обучили и наоружали ове две одвојене групе, Пентагон и ЦИА сада ни на који начин не могу да контролишу исламисте који покушавају да задрже своју територију. Чињеница да САД подржавају две зараћене стране у Сирији представља стратешки шаблон хаоса који се често примењује с циљем дестабилизације држава и смене режима. Иако се чини као да америчка спољна политика није добра, можда права стратегија има везе са изазивањем хаоса у Сирији све до тренутка када Асадова власт не буде свргнута као што је првобитно и планирано. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА