Најновије

ШАРОВИЋ: Хаг Шешељу наметнуо теже услове него Харадинају!

БЕОГРАД - Нема ни једног аргумента за овакву одлуку Хашко суда по којој се Војислав Шешељ шаље у Србији у кућни притвор. Војислав је отишао добровољно у Хаг нема разлога за кућни притвор. Чак је и Рамушу Харадинају било дозвољeно да се бави политиком када је пуштен на привремену слободу - подсећа заменик председника СРС Немања Шаровић.
Фото: СРС

Фото: СРС

Шаровић каже да је на реду Влада Србије која мора да пружи гаранције Хашком суду за Шешељево пуштање на слободу. - Шешељ и одбрана немају утицаја на ово. Одлука је на Влади која је обавезна да да гаранције. Ми не можемо бити задовољни чињеницом да се Шешељ фактички шаље у другу врсту притвора.  Он ће чак и код лекара морати да иде са полициском пратњом - каже Шаровић. - Постоји битне разлике у случају Харадинаја. Тај убица је пуштен током суђења, а Шешеља пуштају пошто је суђење завршено и само се чека пресуда. Харадинај је био слободан да се креће, путује и бави политиком, а Шешеља шаљу у кућну изолацију. Сигуран сам да је управо власт у Србији кумовала оваквом решењу - сматра Шаровић. Шаровић подсећа да чак ни тужилаштво није имало ништа против Шешељевог пуштања на слободу, али да је "власт у Србији тражила да се он задржи у притвору".
- Хаг је на овај начин "опра руке". Са једне стране ослобађају Војислава, а са друге стране пребацују га Влади Србији која ће га држати изолованог у кућном притвору. Свакако ћемо употребити све правне методе као би се тај кућни притвор укинуо - каже Шаровић и додаје да очекује позитивну одлуку Владе Србије у наредна два дана.
Прочитајте још:
Од Владе Србије зависи да ли Шешеља пуштају из Хага!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА