Најновије

Сад је споран и докторат градоначелника Малог?

БЕОГРАД - Докторска теза Синише Малог, градоначелника Београда, један је од најгорих плагијата с којима је српска јавност имала прилике да се сусретне до сада, тврди група аутора која је анализирала ову докторску дисертацију, а резултати истраживања су објављени на сајту Пешчаник.
После Стефановића, Јовановића и Шапића ред дошао и на Малог? (фото Јутјуб)

После Стефановића, Јовановића и Шапића ред дошао и на Малог? (фото Јутјуб)

Мали је 2013. године одбранио докторску тезу под називом „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације - теоријске концепције и искуства Србије“ на Факултету организационих наука у Београду, а према речима ових истраживача, на готово свим странама дисертације постоји одређени проценат текста који није оригиналан, а на више од једне трећине страна своје докторске тезе Мали је преписао чак 33 одсто или више текста! - Уз толику количину плагијата, ова докторска теза тешко да може да се назове власништвом Синише Малог. Узмимо за пример страну 125, на којој Мали износи „свој“ закључак у оквиру четвртог поглавља - потпуно идентичан текст налази се на страни 26 рада који су написали професори Борис Беговић, Бошко Живковић и Бошко Мијатовић - „Нови модел приватизације у Србији“, који је објавио Центар за либерално-демократске студије - наводи у свом истраживању група аутора на сајту Пешчаника. Мали је, наводи се даље, један параграф од речи до речи копирао из слободне енциклопедије - Википедије, и то са странице посвећене приватизацији, а није се либио ни да дословно препише двадесетак страна садржаја сајта Агенције за приватизацију.
Прочитајте још:Србији поново прети увођење виза?Шешељ решио да до краја исмеје и понизи Хашки трибунал!
- Поред крађе текста из разних извора написаних на српском, крао је текст и из извора писаних на енглеском језику - велики део своје тезе дословце је превео с енглеског, и то из докторске дисертације чија је тема приватизација у Еритреји: Стифанос Хаилемариам, Цорпорате Валуе Цреатион, Говернанце анд Приватисатион - наводи се на сајту, као и да: - Постоје основане сумње да у овој тези постоји још оваквих превода из других извора, тако дав остаје нејасно да ли у овој тези уопште има оригиналног текста. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА