Најновије

Ево шта су договорили Путин и Меркелова

Руски председник Владимир Путин и немачка канцеларка Ангела Меркел сагласили су се да што пре треба организовати разговоре украјинских власти и сепаратиста на истоку Украјине.
Неопходни хитни разговори, фото: RIA.ru

Неопходни хитни разговори, фото: RIA.ru

Путин и Меркел су се састали у Рио де Жанеиру где ће присуствовати мечу Немачке и Аргентине у финалу Светског првенства у фудбалу. Портпарол руског председника за руске новинске агенције је рекао да Путин и Меркел верују да се ситуација на истоку Украјине „погоршава”. „Путин је изразио озбиљну забринутост због напада украјинских оружаних снага и нагласио да је неприхватљво када ти напади резултирају гранатирањем руске територије”, рекао је Дмитриј Песков. Портпарол немачке канцеларке Штефан Зиберт је рекао да су се двоје лидера „сагласили да што је пре могуће треба одржати разговоре украјинске владе и сепаратиста у облику видео конференције”. Један од највећих проблема у организовању разговора представника власти у Кијеву и сепаратиста с истока Украјине било је место одржавања тих преговора. Министарство спољних послова Русије саопштило је данас да је украјинска граната погодила једно руско село код границе с Украјином и да је једна особа погинула. Украјинске власти су демантовале да су гађале руску територију.
Слични текстови:Путин и Меркелова у Бразилу о ситуацији у УкрајиниШта је Путин на Куби обећао браћи КастроПутин: Гебелс је био талентован човек!
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА