Најновије

(ВИДЕО) Потпуни слом офанзиве Украјинаца: Побуњеници освојили Мариновку!

ДОЊЕЦК  - Командант места Снежное Евгени Горбик потврдио да село Мариновка у региону Доњецк је под контролом снага Новорусије. Напад на село је почео јутрос у пет сати. Током сукоба, украјински војници су били потпуно окружени. Део Украјинаца је успео да изврши пробој али су бежећи оставили своје мртве и рањене војнике, као и већи део наоружања. Село Мариновка налази четири километра од границе украјинског-руског рударског округа. Према попису из 2001, она је имала популацију 629 људи. Освајањем Мариновке снаге Новорусије су стабилизовале положаје на југу своје територије и повећали дужину границе коју контролишу.
Мариновка обележена црном стрелицом (Фото: РИА)

Мариновка обележена црном стрелицом (Фото: РИА)

Правда подсећа, да је управо из овог реона било неколико извештаја украјинских војника који су у телефонским јављањима у програме украјинских телевизија тврдили да су уништени читави батаљони Украјинаца, као и да је на стотине мртвих.
Прочитајте још: Нови драматичан рапорт са фронта: 2. батаљон је збрисан, овде је и камен истопљен!Украјински војник у паничном јављању: Остало нам је 400 људи од скоро 800!
Током битке заробљено је и неколико украјинских војника. Онис у испричали да су послати у битку после само 10 дана обуке. Да им војска није достављала храну и муницију, а када су се повлачили они су остављени на контролном пункту где су се и предали проруским снагама. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА