Најновије

"Делфини" ремизирали са Хрватском

Ватерполисти Србије ремизирали су са Хрватском резултатом 8:8 (3:2, 2:3, 2:1, 1:2) на Европском првенству у Мађарској, па у последњем колу у групи Б о другој рунди одлучује меч са Шпанијом, која има идентичан број бодова (7). "Делфини" ће ићи на победу против селекције са Пиринеја, али остаје жал пошто је пропуштена прилика да се победе "баракуде".
alarabiya.net

alarabiya.net

Хрватска је имала бод више пре овог меча, а ремијем је разлику одржала како би остала на другом месту, па ће "делфини" морати да се боре за бољи пласман против Шпанаца у понедељак од 16 часова - могу и на другу позицију, ако домаћини Мађари савладају "баракуде" уз њихов тријумф. Србија је прва дошла до лопте и није решила два напада, што је казнио Сукно са дистанце погодивши сам угао гола Пијетловића. Деловало је и да ће нови напад бити неуспешан, отегао се уз играча више до последње секунде, а онда је пројектил Прлаиновића пре звука сирене донео изједначење. Добра одбрана на центру и блок на Јоковићу са бока омогућили су "делфинима" да дођу до преокрета, и то контром Филиповића. Он је скривио и петерац над Лончаром, а реализовао га је Сукно за ново изједначење на мечу. Поново је било нервозе са играчем више, оклевало се са завршницом до последње секунде када је искључен Бушље, али је изборени нови напад одмах окончао Стефан Митровић новим поготком из даљине за 3:2, резултат којим је окончана прва четвртина. На +2 "делфине" је у наставку одвео Филиповић другим поготком, искористивши кашњење у постављању, а затим је на сличан начин Добуд матирао Пијетловића. То је био знак за расположеног Филиповића, послао је лопту тачно у угао кроз руке противничких играча за 5:3, а онда се и Гојко Пијетловић истакао одбраном. Ипак, после искључења Алексића није могао да избегне прилазак на гол заостака, јер је Лончар испред гола побегао чуварима. У завршници је спречен други погодак Прлаиновића, а Сукно је изједначио пред одлазак на одмор, избацивши из такта Пијетловића. Кажњена је Србија преокретом на почетку треће четвртине, после пречке каснило се са реакцијом и Лончар је на линији само гурнуо лопту напред, а Ћук је узвратио ударцем по средини. Срећа је била уз "делфине" када је погођена статива још једном, да би то материјализовао Филиповић новом мајсторијом и четвртим поготком, а постављањем у последњем тренутку, спречио је изједначење пред сам крај деонице и Србија је у одлучујући период игре ушла са 7:6. Било је тешко борити се са Сукном, после серије голова је и асистирао за изједначење које је изборио Бушље. Он је затим искључен захваљујући Пијетловићу, што је знао да искористи Душан Мандић са десног крила. Могла је Србија поново да оде на +2 када је Пијетловић погодио пречку, уместо тога, у одбрани је искључен уз Прлаиновића што су "баракуде" искористиле да изједначе. На срећу, Пијетловић је везао две добре одбране и Савић је при 8:8 два и по минута пред крај тражио тајм-аут, а захваљујући нервози на обе стране, резултат се више није мењао.
Још спортских вести:Розберг освоjио пол позициjу у ХокенхаjмуНиколић: Не идемо туристички на реваншСрпским кајакашима сребро на Светском првенству у Сегедину!
  Извор: Блиц спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА