Најновије

Клинтонова: Оштрије на Путина!

ВАШИНГТОН - Бивша америчка државна секретарка Хилари Родам Клинтон изјавила је синоћ да би САД и Европа заједно требало да уведу још оштрије санкције Русији због кризе у Украјини и подржала позиве председника САД Барака Обаме за спровођење детаљне истраге пада малезијског путничког авиона који је у четвртак оборен на истоку Украјине.
Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Клинтонова је истакла да би оштрије санкције против Русије јасно дале до знања председнику те земље Владимиру Путину да „за такво понашање мора да се плати одређена цена”, пренела је агенција АФП. Она је додала и да се слаже са позивима Барака Обаме за „хитним и потпуним приступом месту несреће” за истражне органе који прегледају остатке срушеног авиона „Малезија ерлајнса”. „Треба да уложимо већи напор како бисмо обезбедили спровођење детаљне истраге, којом не само да би се исказати поштовање према онима који су убијени током напада на овај авион, него ћемо такође покушати да пронађемо одговоре на питања ко је за то одговоран”, одговорила је Клинтонова током разговора са корисницима друштвене мреже „Фејсбук”.
Прочитајте још:Чуркин: 10 нових питања за Украјину!ЕУ и САД после пада авиона окрећу Србију против Русије!?
Обама је оптужио проруске снаге на истоку Украјине да уклањају доказе и тела са места несреће и истакао да је на Русији и Путину да увере те снаге да у потпуности сарађују током спровођења истраге. Он је упозорио Москву да ће се, уколико настави да крши суверенитет Украјине, „само додатно изоловати”, док ће економска штета расти. Клинтонова је истакла да би САД требало да подстакну Европу да смањи зависност од руских енергената и позвала на „већу подршку Украјинцима у чувању њихове границе и одбрани свог народа”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА