Најновије

Крстић мора бити замењен до 30. јула!

БЕОГРАД – У Скупштину Србије требало би да до среде, 30. јула, стигне предлог премијера за избор новог министра финансија, пошто је Лазару Крстићу парламент потврдио оставку на ту функцију 15. јула.
Лазар Крстић (Фото: ЈуТјуб)

Лазар Крстић (Фото: ЈуТјуб)

Председник владе је дужан, према Закону о влади, да Народној скупштини предложи избор новог министра у року од 15 дана од престанка мандата претходног министра, а нови министар је изабран већином гласова од укупног броја народних посланика. Законом о влади није прецизиран рок у којем скупштина треба да изабере новог минситра. Крстић је оставку поднео 12. јула, а три дана касније то је потврдила скупштина, чиме му је и престао мандат. Овлашћења министра којем је престао мандат обавља члан владе ког је овластио премијер и за ту функцију Александар Вучић одредио је министра привреде Душана Вујовића.
Прочитајте још:Дачић: Нико нема права да нам дели лекције, посебно не они…
Међутим, Вујовић није први који у Влади Србије обавља послове министра привреде и министра финансија - у влади премијера Ивице Дацића за те ресоре био је задужен Млађан Динкић, а „спојене” ресоре финансија и економије имао је 2003. године Божидар Ђелић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА