Најновије

ДСС: Еврофанатична политика СНС уништава Србију

Двогодишњи резултати Владе СНС која је са коалицијом окупљеном око СПС-а на власти у Србији тачно две године, су катастрофални, оценила је данас Демократска странка Србије.
ДСС критиковала и стање у медијима и афере у полицији, фото: ДСС

ДСС критиковала и стање у медијима и афере у полицији, фото: ДСС

"Убрзавање процеса дезинтеграције Србије и њене економске колонизације, наставак уништавање домаће привреде и демократских институција, то су двогодишњи резултати актуелне власти", сматра ДСС наводећи да је Влада СНС, изабрана 27. јула 2012, реконструисана у два наврата - 2013. и после избора 2014. године. ДСС наводи да је протекле две године са "несмањеним ентузијазмом настављена по Србију погубна еврофанатична политика какву је водила Демократска странка", економске прилике се погоршале и "никаквих промена на боље није било ни у здравству, култури, образовању, науци...". "Влада Демократске странке је од 2008. године водила веома лошу економску политику, чије су последице повећање дуга државе за преко 10 милијарди евра и губитак 400.000 радних места због смањене привредне активности. За Владе Српске напредне странке и СПС-а, опредељене за ригорозну штедњу и смањење плата и пензија, а без икакве идеје о томе како оживети домаћу привреду, која је за две године променила три министра финансија, повећала дуг државе и незапосленост, економски суноврат Србије се наставио", оценила је ДСС.
Прочитајте још:Пастор: ДСС и ЛСВ су исти!ДСС: Нека се Влада изјасни о захтеву Немачке да Косово добије место у УН
"Целокупна активност Владе у области економије сведена је на тајно и законски спорно уговарање великих послова директном погодбом, уступање државних ресурса странцима, смењивање сопствених корумпираних и нестручних кадрова по јавним предузећима и свакодневна обећања да ће онима који преживе сутра бити боље", сматрају у ДСС. ДСС наводи и да су склапањем Бриселског споразума, "угашене српске институције на Косову и Метохије и признате институције самопроглашене тзв. "Републике Косова“. ДСС је критиковала и стање у медијима и афере у полицији "у којима се више и не зна ко коме смешта и ко има чију заштиту у врху власти". Како је наведено у саопштењу, Србији је потребна другачија политика, државно и национално одговорна власт, компетентна, поштена, храбра власт. Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА