Најновије

(ВИДЕО) Ко или шта је убило и унаказило девет студената на Уралу?

Девет совјетских студената у зиму 1959. године пели су се на Урал, намеравајући да освоје врх планине Отортен. Али, нису се вратили живи. Њихова тела пронађена су са сломљеним ребрима и лобањама.
Један од наводних доказа руског хоминолога, фото: Politicalblindspot.com

Један од наводних доказа руског хоминолога, фото: Politicalblindspot.com

Једној су студенткињи биле извађене очи и одсечен језик, пише Хафингтон Пост. Истражитељи су за смрт окривљавали природну силу. Пошто се ово догодило за време Хладног рата, неки су спекулисали да су убијени тајним оружјем совјетске војске, док су други тврдили да се на њима иживљавало непознато племе… Међутим, нови документарац “Руски Јети: Убица је преживео”, који је почео са емитовањем 1. јуна на "Дискаверију", објашњава могућност да би за смрти могао бити одговоран Јети који живи у Русији. Будући да постојање Јетија никада није доказано, оваква сумња помало је “натегнута”. Можда и по мало више. Ипак, постоје необични аспекти овог масакра, према Мајку Либецком, звезди програма. На пример, један од шатора био је исечен изнутра, а неке су жртве оставиле своју одећу напољу, на температурама испод нуле. “Провео сам много времена сам у планинама и имао искуства у којима сам био близу смрти. Знам да бих, уколико нестанем, волео да моја породица сазна шта ми се догодило”, рекао је Либецки. Како би објаснио теорију о постојању руског Јетија, Либецки је отишао до Игора Бурцева, стручњака за Јетије с Међународног центра за хоминологију.
Погледајте и:Мистерија са наставља: У Сибиру откривена још два кратера непознатог пореклаКоначно решена мистерија гроба деспота Стефана ЛазаревићаВећа мистерија од малезијског: Где је нестао авион Владе РС?
Бурцев (73) тврди да има “гомилу доказа” који упућују на то да постоје створења на Уралу, али нико не жели да их види. На темељу истраживања, Бурцев тврди да је руски Јети најпознатији по својим великим ногама. “Они имају веће ноге него људи и кратке вратове. Њихови су отисци свуда. Последњих 50 година, пронашао сам знакове Јетија, које су потврдили сведоци”, каже он. Осим сведочанства Бурцева, у документарцу ће, како се најављује, бити предочени и други докази који упућују на то да су Јетији могли бити одговорни за овај стравични случај. Цео документарац можете погледати овде: Извор: Национална Географија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА