Најновије

ЖЕНЕ, ЧУВАЈТЕ СЕ: Пилуле за контрацепцију изазивају рак!

Жене које узимају таблете с високим уделом естрогена под три пута већим су ризиком за канцер у односу на даме које никад нису користиле овај вид контрацепције
Жене, опрез са пилулама за контрацепцију! Фото: fitsugar.com

Жене, опрез са пилулама за контрацепцију! Фото: fitsugar.com

Нажалост, жене које користе анти-беби пилуле имају за 50 одсто више шансе да оболе од рака дојке. Жене које узимају таблете с високим уделом естрогена под три пута већим су ризиком за канцер у односу на даме које никад нису користиле овај вид контрацепције, пише Дејли мејл. Срећом, ниско-дозeжне, такозване “комбиноване”, пилуле новије генерације, у којима има врло мало естрогена, скоро да не представљају никакав ризик. - Испоставило се да поједине хормонске формуле знатно могу да повећају шансе од рака дојке. Потребна су додатна истраживања, али доказано је да се с престанком узимања проблематичних пилула ризик значајно смањује – рекла је ауторка најновије студије на ову тему, докторка Елизабет Бибер из “Фред Хачинсон” истраживачког центра у Сијетлу.
Прочитајте још:Будите сами свој лекар: Шта о вашем здрављу кажу основне лабораторијске анализеВишак килограма? Убрзајте метаболизам са овим намирницама!
Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА