Најновије

ФСС: Клубовима још 30 дана

Фудбалски савез Србије објавио је да је члановима Јелен Суперлиге Србије дат додатни рок од 30 дана да реше своје финансијске проблеме.
Додатни рок да реше финансије, фото: Фудбалсрбија.нет

Додатни рок да реше финансије, фото: Фудбалсрбија.нет

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије донео је одлуку да клубовима буде издата условна лиценца на 30 дана, а уколико и тада не испуне своје обавезе, биће кажњени. „За сређивање финансијског стања у 12 клубова чланова Јелен Супер лиге обезбеђен је додатни рок од 30 дана да реше актуелне проблеме са финансијског асепкта, стања рачуна и ликвидности. Уколико то не учине у поменутом периоду, уследиће накнадна анализа стања са предложеним конкретним мерама“, стоји у саопштењу. Међутим, из владајућег тела српског фудбала поручено је да клубови који нису измирили дуговања према повериоцима не би требало да добију лиценцу. „Донета је одлука да се пружи пуна подршка надлежним дисциплинским органима ФС Србије у смеру забране регистрације нових играча у клубовима који нису измирили дуговања према повериоцима. У том смеру, упућен је апел клубовима да хитно реше те проблеме, у смеру исплате дуговања или постизања договора са повериоцима“, додаје се у саопштењу. Поред тога, Фудбалски савез Србије ће престати да даје финансијске позајмице клубовима. „У циљу равноправног постављања ка свим клубовима наше земље, на седници је донета одлука да ФС Србије до краја 2014. године укине пружање сваке врсте финансијских позајмица клубовима, осим у изузетним ситуацијама по посебним одлукама председника и генералног секретара, уз обавезу верификације на следећој одлуци Одбора за хитна питања ФСС“, истиче се у саопштењу.
Не пропустите:Партизан за спас српског фудбала!Хрватски фудбалер спремао метке за Србе!Он је позвао фудбалере Новорусије у Србију!
Такође, Одбор за хитна питања донео је одлуку да помери рок до када сваки стадион мора да има рефлекторе са дана почетка нове сезоне до краја јесењег дела. „Клубовима који још увек немају подигнуте рефлекторе, али су ушли у процес њиховг подизања, дат је додатни шестомесечни рок и очекује се да у том периоду испуне обавезе. Уз то, очекује се да се не ради само на подизању рефлектора, већ да се у домену испуњавања инфраструктурних захтева поправе и стања са свлачионицама, теренима и осталим сегментима. На крају, закључено је да клуб који не буде имао рефлекторе на свом стадиону неће добити лиценцу за такмичење у наредној сезони 2015/16“, наглашава се у саоштењу. Из безбедносних разлога, Рад и ОФК Београд ће утакмице високог ризика играти на стадиону Обилића, а не на Бањици, односно Карабурми. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА