Најновије

Гоjковић: Рад владе реформски и прави пут ка Eвропскоj униjи

БEOГРAД - Председница Скупштине Србиjе Mаjа Гоjковић оценила jе данас да jе рад Владе Србиjе у првих 100 дана био веома динамичан, реформски и суочен са изазовима какве ниjе имала ниjедна друга влада у Eврпи на почетку свог мандата.
На путу ка ЕУ (фото: ЈуТјуб)

На путу ка ЕУ (фото: ЈуТјуб)

Влада jе у првих 100 дана рада имала и изузетно велику међународну активност, светски државници су одмах након избора владе и скупштине долазили да разговараjу о европском путу коjи jе Србиjа дефинитивно након последњих избора зацртала, показуjући тиме велико уважавање Србиjе, рекла jе Гоjковићева Танјугу, поводом првих 100 дана рада владе. "Tо jе реформски курс и прави пут ка Eвропскоj униjи", подвукла jе председница парламентра и указала да jе влада имала изузетно велике изазове и да не зна ниjедну другу у Eвропи коjа jе у привх 100 дана имала тако тешке елементарне непогоде као што су биле поплаве. "Сада предстоjи други део, коjи jе jеднако тежак као и спапашавање људских живота, а то jе обнова земље коjа се мора завршити до jесени и првих киша и коjа jе отежана и овим чудним варљивим летом", рекла jе Гоjковићева. Према њеним речима, повезаност извршне власти са законодавном ниjе увек мерило рада ни jедне ни друге власти, jер свака има своjе активности мимо предлагања и усваjања закона, па зато ни влада ни парламент не траже оправдања за то што ниjе у поптуности, већ са 95 одсто, испуњен план из експозеа премиjера Aлександра Вучића. Гоjковићева jе истакла да свуда у свету људи схватаjу да jе, када се десе тако тешке елементарне непогоде, од законских предлога много важње спасити људске животе и Србиjа jе и показала своjу хуманост, а влада спремност да регауjе у тако тешким и непредвидивим ситуациjама. "Убеђена сам да ће, као и што jе све друго, и обнова земље бити испуњена у року", нагласила jе председница скупштине.
Прочитајте још: Тиха побуна напредњака против ВучићаПојачана потрага за Тијаном
Указуjући да 100 дана ниjе много, Гоjковић jе рекла да су у том периоду предложени реформски закони и да са задовољством може да каже да jе парламент успео да испрати диманику рада владе. Председница скупштине jе закључила да су усвоjени закони коjи мењаjу слику Србиjе, коjи утиру пут ка уређеноj и пристоjноj држави, што су и држава и њени грађани одавно заслужили, али да jе очигледно да ниjе било политичког слуха и политичке воље да се почне се стварањем такве Србиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА