Најновије

(АУДИО) Послушајте тонски снимак који доказује страначко запошљавање у Нишу!

НИШ - На аудио снимку, који је "Јужним вестима" доставио високи функционер СНС који је инсистирао на анонимности, чује се дискусија о конкурсу за запошљавање 8 службеника у Општини Медијана чије се објављивање очекивало.
Следи хапшење!? (Фото: tcooklaw.com)

Следи хапшење!? (Фото: tcooklaw.com)

Снимак почиње говором тадашњег председника тог Општинског одбора Дарка Булатовића, који је од Зорана Стојановића, заменика председника Скупштине Општине Медијана, тражио да упозна чланове странке са стањем најављеног запошљавања.
СНИМАК МОЖЕТЕ ЧУТИ ОВДЕ: soundcloud.com/novinar/partijsko-zaposljavanje
- Зоране Стојановићу, устани и кажи с ким сам разговарао, шта сте ми рекли... - чује се Булатовић. Затим је реч добио Стојановић. - Када се појавила могућност за запошљавања, о томе је почело да се говори негде у мају месецу, инсистирање је било да се изврши политичка подела. Тада сам позвао Дарка Булатовића да се укључи у разговор јер никакав политички договор није могао да се постигне. Били смо условљени неодржавањем Скупштине, која нам излази већ 3 месеца... - причао је Стојановић. Стојановић је тада навео да је Момчило Радојичић (СПС), председник Скупштине Општине, током разговора у кабинету председника Општине Небојше Крстића (УРС), "инсистирао на неким стварима", СНС је, додао је Стојановић, попуштао и чак, обраћајући се Дарку Булатовићу, "подсетио" да је тада потписан и документ који су потписали представници све три странке владајуће коалиције. - У списку који сте потписали Небојша као представник УРС-а, ти као представник СНС и Мома као представник СПС, да евентуално се појави девето место за СПС ако Мома Радојичић постигне договор са градоначеником - рекао је Стојановић.
Прочитајте још:Грађани Србије за ЕУ!Баба Ванга: Осми владар Русије по имену Владимир ће постати господар светаВаљево: Хаос међу напредњацима!
Стојановић је додао да је закључено да је због измена закона неопходно расписати конкурс. - Иза тога почело се расправљати која места ће коме припасти. Прва ствар је била да видимо да добијемо што више - додао је Стојановић. У наставку је Стојановић изнео податак да је Момчило Радојичић почео да зове одборнике из других одборничких група, наводећи при том имена одборника Двери, Нове Србије и некадашњих представника СНС, тврдећи да је вршио притисак на њих како би што већи број радних места припао СПС-у. - На крају се испоставило да је то био његов.. од женине сестре син. Свастичић значи. Да је притисака било и са највиших места показује и Стојановићева тврдња да су на преговоре о тим радним местима долазили и лидери нишких одбора СПС и УРС, Игор Новаковић и Бранислав Јовановић, а да су у разговорима учествовали и "већници из града", не наводећи њихова имена. - На већем нивоу је постигнута сагласност, дато је одобрење ко ће бити примљен и то су тих осам.. - закључио је Стојановић. Подсетимо, реч је о конкурсу за запослење 8 службеника, који је Општина Медијана објавила октобра прошле године. Од почетка је постојала сумња да је конкурс прилагођен унапред одређеним кандидатима, рођацима функционера владајућих партија. Да је конкурс био намештен било је јасно након што су резултати били објављени -  Од 210 кандидата посао у Општини је добило управо оних 8 чија су имена била на списку који су Јужне вести анонимно добиле још пре расписивања конкурса. Конкурс је на крају поништен, а формално образложење је било да Влада Србије није дала сагласност. Коментар главног актера снимка Зорана Стојановића новинари нису за сада успели да добију. Стојановић није одговарао на телефонске позиве и СМС поруке. Дарко Булатовић, актуелни в.д. директор "Југоистока" и један од најближих сарадника градоначелника и првог човека СНС у Нишу Зорана Перишића, потврђује да је у СНС вођења дискусија о запошљавањима. Ипак, тврди да странка нема ништа у вези са спорним конкурсом за запошљавања, већ да је све договарано "у Општини" а да је он то покушавао да спречи. - То су они у Општини донели, а не општински одбор чији сам ја био председник. Ја сам управо тражио да видим шта су то тамо радили - каже Булатовић. Овај високи функционер нишког СНС-а наглашава да на спорном састанку Општинског одбора, поменути предлози о запошљавању нису усвојени. Подсећа и да су два члана Општинског већа у Медијани из редова СНС гласала у складу са одлуком Општинског одбора странке, док је трећи већник из СНС-а овај договор прекршио и подржао спорне предлоге о запошљавању. Међутим, иако тврди да је покушавао да спречи корупцију, на питање новинара да ли је о намери да се "намести" конкурс обавестио полицију или тужилаштво, Булатовић је одговорио да није јер ни у Општини "таква одлука никада није формално донета", али да је "то питање отворио на Општинском одбору СНС". Извор: Јужне Вести / Блиц / НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА