Најновије

Гашић: Без превирања у СНС, неко спинује информације

БЕОГРАД - СНС је послала јасну поруку да су Србија и интереси њених грађана испред свих страначких и личних интереса, рекао је члан председништва СНС Братислав Гашић и нагласио да одлука да ниједан члан странке не може да има више од једне плаћене јавне функције показује високи степен страначке одговорности.
Нормално је да се смењују кадрови који се нису снашли (Фото: ЈуТјуб)

Нормално је да се смењују кадрови који се нису снашли (Фото: ЈуТјуб)

Гашић је рекао да је та одлука донета једногласно на јучерашњем Главном одбору и одбацио је као спекулације и спиновање поједине написе у медијима о наводним унутарстраначким превирањима. "Не, не очекујем никакве турбуленције у странци због тога. Сви чланови СНС су свесни да је Србији ово једна од највећих шанси које је имала у протеклих 20 година да изађе на нормалан пут - пут уређеног друштва, уређене државе, лепе за живот и да једину снагу и енергију да то спроведе има један човек у себи - лидер странке Александар Вучић", рекао је Гашић. Како је навео, однос према тој одлуци и читавом низу потеза које у том правцу спроводи СНС није унео дилеме ни код једног члана странке, што је евидентно показао и резултат гласања. "Немамо ми превирања, а и зашто би их било", рекао је Гашић илуструјући то чињеницом да је СНС толико самокритична да је јуче изгласала и да председник општине Ковин буде брисан из чланства. "Нама није до власти само ради власти", поручио је он и додао да само у медијима који су непријатељски настројени према напредњацима могу да се виде текстови о неким превирањима. Према његовим речима, нормална је појава и пракса да се мењају људи који нису одговорили задатку. "Шта је ненормално да се промени онај за кога и не кажемо да је био лопов, крао или оштетио државу на било који начин, али се није снашао на одређеном месту", упитао је Гашић и додао да једноставно не значи да је свако способан да буде на неком месту. "То што неко спинује информације како у СНС постоје неки разлози апсолутно није тачно. Апсолутно је нетачна та информација. Нормално је да желимо младе снаге, људе који имају елана, воље, жеље и снаге да Србију мењају на боље и кроз партијско деловање или на неким другим функцијама. Једном мора да се заврши и процес партијског запошљавања и да се омогући долазак стручних и способних људи на одговасрајућа места", навео је Гашић.
Погледајте и:Распуштен 31 градски и општински одбор СНС-а
Како је објаснио, СНС је јуче јасно поручила грађанима да је Србија испред свега, испред свих нас, испред странке, додајући да се понекад деси да се неки у политичкој борби мало "изгубе" и ставе лични интерес изнад интереса свих нас. Извршни одбор ће у наредном периоду направити јасну анализу "где, ко, шта и како", да се види ко од стртаначких функционера има више плаћених функција и да на та места дођу други људи чиме ће се показати виши степен одговорности, навео је Гашић. То, како је рекао, ни у ком случају не значи отварање места за друге људе из странке већ да ће на те функције доћи људи који су најстручнији и из странке, али и нестраначке личности па и они из других странака."Просто, ако желимо системске промене у Србији коју можемо са поносом да оставимо својој деци морамо на тај начин да размишљамо", истакао је Гашић. Тај би процес требало да се завши до средине септембра, најавио је Гашић, а безобразлуком је назвао сваки случај у ком неки посланик или директор јавног предузећа, члан неког страначког одбора где је већ плаћен, прима још плату и у неком управном или надзорном одбору."За разлику од свих других политичких странака које су то радиле у протеклих 20 година ми смо спремни да кажемо и да се постидимо пред грађанима Србије - да радили смо и ми то у протекле две године али више нећемо јер је то негативна појава. ДС је на свим могућим местима имала на хиљаде својих људи па их и данас има који још нису смењени у појединим управним и надзорним одборима", навео је Гашић.Истакавши да ће СНС управо својим примером показати одговорност према држави, Гашић је поручио да ниједан њихов министар, почев од премијера, нема за сто дана владе ниједан ручак плаћен о трошку државе."И то је један од показатеља како размишљамо о држави за разлику од претходних... Одговорно тврдим - ниједан од министара СНС нема такву репрезентацију и нико од нас ни дневнице за службена путовања не наплаћује", навео је Гашић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА