Прочитајте још:Хороскоп за недељу, 10.8.2014.(ФОТО) Овај мотор иде на сланинуПредседник жириjа, познати српски кувар и некадашњи шеф кухиње "Интерконтинентала" Стамбол Гештамов казао jе Танјугу да постоjи велика разлика између пиротског, лесковачког, бањалучког, сараjевског и других врста роштиља. - Oвде се користи мешавина од 70 посто jунећег и 30 посто свињског меса. Tо jе због цене, али то не утиче на квалитет. Tо jе само месо, нема адитива, нема соjе, што jе велики плус и зато jе толика наjезда од наших комшиjа Бугара коjи викендом напуне све пиротске кафане и не само што jеду већ носе и кући, казао jе Гештамов. Tо потврђуjе и власник jедне од наjпосећениjих кафана у граду "Ладна вода" коjа се налази у склопу комплекса Mузеjа Понишавља Бобан Tанчић. - Велики броj туриста током целе године долази у Пирот искључиво да би пробали наш роштиљ. Наjвише их има из Бугарске, коjа нам jе наjближа, али их има и из Немачке, Италиjе, француске и других земаља. Mи не користимо пунила па да од jедног килограма меса направимо два него од килограма меса правимо килограм меса за роштиљ - пљескавицу, ћевап, кобасицу, уштипак и тако даље, каже Tанчић. Познати пиротски угоститељ Предраг Станковић каже да се пиротски роштиљџиjе месом снабдеваjу са Старе планине и да jе месо наjвишег квалитета. - Другде се роштиљ прави од роштиљског меса коjе садржи 10, 15 можда 20 посто меса, а остало jе лоj, адитиви, соjа, каже Станковић. Директор Tуристичке организациjе Пирот Братислав Златков казао jе да се управо у циљу популарисања Пирота као дестинациjе за све гурмане приређуjу овакве манифестациjе. - Почетком године имамо Саjам пиротске пеглане кобасице, Саjам старопланинских jела, сада и фестивал роштиља. Све су то манифестациjе коjе из године у годину привлаче све већи броj туриста и због тога сви ми подржавамо овакве манифестациjе. Настоjаћемо и да обновимо манифестациjу коjа популарише пиротску jагњетину, казао jе Златков. Извор: Танјуг Oрганизатор ове манифестациjе jе Oпште удружење предузетника у Пироту, а покровитељ jе општина Пирот.
Кад руски економиста прочита Николаја Српског: Европско пропадање је давно предсказано
Врху Запада је до мозга дошла проста мудрост: "Када је птица жива, она једе инсекте, али к...