Најновије

Руски бомбардери летели изнад САД-а!?

МОСКВА/ВАШИНГТОН - Руски нуклеарни бомбардери су најмање 16 пута у последњих 10 дана пробили амерички ваздушни простор, саопштили су амерички званичници. С друге стране, званичници Руске Федерације тврде да су у својим водама лоцирали, а затим из ње и отерали америчку подморницу.
Метална птица (Фото: mycity-military.com)

Метална птица (Фото: mycity-military.com)

Због тога што су руски бомбардери Ту-95 надлетали Америку, више пута су морали да узлећу и ловци америчког ваздухопловства не би ли их зауставили и упозорили. Више пута су приликом надлетања Аљаске и Канаде руске бомбардере пратили и борбени авиони. „Током последње две недеље НОРАД је визуелно идентификовао руске летелице око и на територији Америке“, потврдио је мајор Бет Смит, портпарол команде НОРАД. Он је додао да су доласци руских авиона све чешћи, али да су их проценили као рутинске тренинг мисије. Ипак, многи стручњаци упозоравају да су то отворене провокације. Поједини амерички званичници кажу да ови прелети подсећају на време Хладног рата, кад су совјетски бомбардери често долетали близу америчког неба.
Прочитајте још:Проруске снаге код Горловка уништиле моторизовану колону војске Украјине
И руски званичници тврде да Американци њих провоцирају. Руска северна флота лоцирала је јуче и потиснула из руских пограничних вода страну подморницу, навео је високи званичник Генералштаба руске морнарице. „Северна флота је у Баренцовом мору лоцирала страну подморницу, која је, наводно, припадала америчкој морнарици. Акцијом антиподморничких снага руске флоте подморница је протерана из пограничних вода РФ“, навео је званичник, а преноси Итар-Тас. Контакт с подморницом трајао је око 27 минута, а након тога америчка подморница напустила је ту зону, рекао је званичник руске морнарице.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА