Најновије

Више од 100 затвореника побегло у гранатирању затвора у Доњецку

Украјинска војска наставила је артиљеријско гранатирање Доњецка, а пуцњава долази из правца аеродрома Доњецка и насеља Пески, које је под контролом украјинских војних снага.
Доњецк (Фото: Новороссиа)

Доњецк (Фото: Новороссиа)

Украјинска војска изводи напад из вишецевних бацача ракета "град" и хаубица. На мети напада су и квартови у јужном дјелу Доњецка. Припадници самоодбране одговарају артиљеријском ватром. Један затвореник је погинуо и 15 је повређено, док је више од 100 побегао у гранатирању затвора у Доњецку, на истоку Украјине. Експлозије су синоћ потресле казнено-поправни завод у западном делу града, у нападу на стамбену зону, административно седиште и трафо станицу, навела је градска управа у саопштењу и додала да је једно лице погинуло и 15 лакше повредјено, пренела је агенција АФП. - Неред је почео у објекту и 106 људи је побегао из њиховог места притвора - саопштила је Управа. АФП наводи да је до јутрос, одређени број њих враћен у затвор, а прецизније бројке биће саопштене током вечери. Дописник француске агенције потврдио је да је било ноћас спорадичног гранатирања у упоришту проруских снага пошто је гранатирање уобичајено у последњих неколико дана, од када је украјинска војска опколила Доњецк и обећала да ће ослободити град. Извор: Блиц
Прочитајте још:Лудило не престаје: На прослави крштења хтео да обљуби детеУкраjина припрема завршну фазу напада на Доњецк!  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА