Најновије

ДС: Са нестрпљењем очекујемо да Вучић објави тајне уговоре

БEOГРAД - Српска jавност са нестрпљењем очекуjе да се испуни обећање премиjера Aлександра Вучића о обjављивању свих таjних уговора са компаниjама из УAE - каже се у данашњем саопштењу Демократске странке.
Демократска странка (ДС лого)

Демократска странка (ДС лого)

Синиша Mали и Горан Весић jуче су потврдили, примећуjу демократе, да се проjекат „Београд на води“ реализуjе без уговора, али и открили неколико нових застрашуjућих чињеница. Синиша Mали jе изнео да jе реновирано здање Гео завода у вредности 2,7 милиона евра без тендерске процедуре, што ниjе у складу са Законом о буџету и Законом о jавним набавкама, напомињу из ДС.
Прочитајте још:Кијев стрепи од „Јужног тока“Србија: Осморо под надзором 21 дан због еболе!
Иако Mали тврди да у проjекту нема никаквих таjни, ниjе обjаснио зашто jе државно предузеће „Београд на води“ ДOO, сто одсто у власништву државе, у своj оснивачки акт уградило чак три члана о таjности рада. Чланом 46. прописуjе се да директор може своjом одлуком прогласити било коjи документ таjним, кажу демократе. Tим поводом Демократска странка ће се обратити поверенику за информациjе од jавног значаjа и заштиту података о личности, са захтевом да на време реагуjе и инсистира на укидању ових противзаконитих чланова Oдлуке због чињенице да Влада криjе читав низ уговора коjе представља као националне проjекте и за коjе нетранспарентно троши буџетски новац, наводи се у саопштењу ДС. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА