Најновије

Хрвати очајни због санкција љути и на Србију: Срби нам га "метнули"!

ЗАГРЕБ - Хрватска неће моћи да заобиђе Путинове санкције тако што би извозила робу у Русију преко Србије, тврди хрватски портал Дневно. У својој анализи под драматичним насловом "Срби нам га "метнули": Хрватски извозници на листи срама", хрватски портал тврди да ће званични Београд доставити Русији списак свих хрватских фирми које покушају да заобићу санкције препакујући робу у Србији.
Јадиковка хрватских медија (Фото: Принтскрин Дневно)

Јадиковка хрватских медија (Фото: Принтскрин Дневно)

- Многи су мислили да ће Срби свој новооткривени стратешки положај искористити за уцену и зараду. Да појаснимо, српски посредници би на рачун хрватских компанија зарадили и до 100 милиона долара. Не само то, ту је остала и она могућност политичке уцене, јер злобници би рекли, да се српска спољна политика понекад сведе на искоришћавање суседа док их Срби гледају с висока. Ипак, Срби су изабрали најпрљавију могућу опцију. Кад су Словенци, Норвежани, Французи, па и неки Американци користили Србију као посредника за трговину с Русима, није било проблема. Али кад су Хрвати дошли на исту идеју, Срби су нам га "метнули"! Под изговором да само слушају жеље Еуропске уније, Срби су одједном одлучили увести оштрије контроле над тиме ко извози у Русију. Ако нека компанија из земље чланице ЕУ одлучи направити посебну посредничку фирму само за пословање с Русима, ту фирму ће се ставити на својеврсну листу срама. Нађе ли се на тој листи фирма коју је основао неки Хрватски концерн, постат ћемо "спрдња" истока и запада. Како већ постоје неке Хрватске фирме с подружницама у Србији, то је само питање времена. За запад ћемо бити мали муљатори који не поштују правила Еуропске комисије, а Руси ће нас запамтити као кукавице који немају своју вољу и који се прилагођавају како ветар дува - пише хрватски портал.
Повезане вести:Хрвати у шоку: Путин нас упропастио санкцијама!Хрвати хоће да од Србије направе свог „Тројанског коња“ за руско тржиште
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА