Најновије

Доњецк на удару - лидер "Десног сектора" прети осветом!

ДOЊEЦK - Украjинска воjска рано jутрос обновила jе артиљериjску паљбу по Доњецку, jавила jе Руска информативна агенциjа (РИA) Новости, преносећи и да jе наjмање седам припадника Десног сектора убиjено, а седам рањено у нападу на аутобус коjим су се превозили код улаза у таj град на истоку Украjине.
Дмитриј Јарош - лидер Десног сектора (Фото: youtube.com)

Дмитриј Јарош - лидер Десног сектора (Фото: youtube.com)

Kако jавља извештач те агенциjе, артиљериjска паљба долази из правца аеродрома у Доњецку и села Пески, коjи су под контролом украjинских снага. За сада нема података о новим жртвама и штети.
Прочитајте још: (ФОТО ПРИЧА) Ово је поносна историја руске авијације
Позиваjући се на представнике самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР), РИA Новости извештава и да су у уторак увече устаници убили седморицу активиста Десног сектора. "Aутобус са наоружаним људима у уторак увече изненада jе напао на наш пункт у селу Mандрикино (jужно предграђе Доњецка). Убили су нашег снаjперисту, после чега су са пункта устаници отворили ватру по аутобусу", рекао jе таj представник ДНР. Kод убиjених и рањених пронађене су легитимациjе активиста националистичког Десног сектора, а устаници претпостављаjу да jе аутобус долазећи из Запорошке области залутао, jер се недалеко одатле налазе позициjе украjинске воjске и Националне гарде. Украjинска агенциjа Укринформ пренела jе да jе лидер Десног сектора Дмитриj Jарош на налогу на "феjсбуку" потврдио информациjу о том сукобу. "Имамо страшне губитке... Oсветићемо се !!!", написао jе он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА