Најновије

Удавио се творац Леденог изазова

Кори Грифин (27), један од људи који су смислили Ледени изазов, односно поливање кофом ледене воде, преминуо је након што се удавио у Нантакету у Масачусетсу. Он се удавио у недељу, 16. августа током роњења.
Удавио се (Фото: ЈуТјуб)

Удавио се (Фото: ЈуТјуб)

Његов отац описао је Корија као неког ко је био “најсрећни мушкарац на свету”. Ледени изазов је, иначе, хуманитарног карактера, направљен је како би се скренула пажња на оболеле од амиотрофичне латералне склерозе (АЛС), што је неуролошко обољење које узрокује атрофију мишића. Смишљен је након што је његовом пријатељу дијагностикован АЛС. Ледени изазов постао је веома популаран. До сада су га, између осталих, прихватили и извели Опра, Џастин Бибер, Бил Гејтс, Лејди Гага, Марк Закерберг, Андреа Бочели, Шакира и Пике, али и Ана Ивановић и Новак Ђоковић.
Прочитајте још:Десети дан расних сукоба у САД ухапшене 47 особа!Украjинска влада саопштила да jе заузела Луганск!
Све функционише тако што онај који прихвати изазов и исполива се леденом водом, потом номинује бар троје људи да ураде исто у року од 24 часа. Једина особа која је одбила овај изазив је Владимир Путин. Наводно, Грифин је сакупио око 100.000 долара неколико сати пре него што је настрадао. Према неким подацима, до сада је за лечење АЛС прикупљено око 22,9 милиона долара. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА