Најновије

Обозревател: Информација о српским четницима у Донбасу одјекнула као бомба!

КИЈЕВ - Најпосећенији и најутицајнији украјински портал Обозревател је објавио текст о српским четницима у региону Донбас под насловом "Српски добровољци у Донбасу, куда води пријатељство са агресором".
Четници током кризе на Криму (Фото: Архива)

Четници током кризе на Криму (Фото: Архива)

Аутор текста је аналитичарка украјинског Института за светску политику, Дариа Гајдај, а она наводи да је долазак српских добровољаца на исток Украјине било питање само времена, због тога што су управо руски добровољци, међу којима и Гиркин (Игор Стрелков), били у ратовима током деведесетих у Југославији и помагали Србима. Позивајући се на информације из српских медија, Гајдајева пише да су плате српских добровољаца између 1.600 до 2.000 долара, али истиче да то није пресудна ствар због које се појављују добровољци на ратишту на истоку Украјине. Информација о доласку српских добровољаца у Донбас је одјекнула попут бомбе, пише Гајдајева на почетку свог текста.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Ево шта је Вучић данас рекао о Русији и ЕУ!
Она тврди да српски добровољци, односно, "четници" штете имиџу Србије, те напомиње да су се српски званичници одмах дистанцирали од ових радикалних група. Гајдајева наводи поруке Александра Вучића који је осудио одлазак грађана Србије на ратишта у друге земље. Србија није никада била ближа чланству у Европску Унију, пише Гајдајева. Србија покушава да балансира однос између Русије и ЕУ, те да има неутралну позицију, међутим, у пракси се показује да српска неутралност јесте заправо подршка агресору, каже ова украјинска аналитичарка. Гајдајева у свом тексту као агресора перципира Москву, а Србију као претњу по ЕУ због својих блиских веза са Русијом. Она истиче да српске власти отворено говоре да од "увођења санкција Русији" нема ништа, те да је најпопуларнији политичар у Србији Владимир Путин, као и да Срби често користе израз "руска браћа". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА