Најновије

Лисов: Снимци које је показао НАТО су неозбиљни

МОСКВА - Игор Лисов, главни и одговорни уредник стручног часописа "Новости космонаутике" за руску Правду је рекао да снимци које је НАТО показао немају основне предуслове да буду третирани озбиљно.
Сателит (Фото: un-spider.org)

Сателит (Фото: un-spider.org)

"Када је руско министарство одбране показало сателитске снимке срушеног малезијског Боинга јасно су се видели сви подаци. Тачно време снимка, координате региона, име сателита, па се на основу тога лако може утврдити да ли је баш тај сателит у том тренутку пролазио на тим координатама." - каже Лисов. "Амерички снимци које је показала портпаролка НАТО алијансе, а који су направљени од стране комерцијалне компаније Дигитал Глоуб (Digital Globe), немају ниједан од тих података, тако да озбиљно третирање тих снимака је просто немогуће." - објашњава Лисов.
Прочитајте још: Стрелков данас на Јалти!
На питање због чега САД објављује снимке комерцијалне компаније уместо својих сателита, иако је познато да су водећа светска сила на том пољу, Лисков каже да САД тврди да не желе објављивати снимке својих сателита, јер САД жели да карактеристике њихових сателита остану тајност. "Америчка сателитска мрежа је највећа на свету, али држава никада не објављује те снимке у јавности, јер би на тај начин, како тврде, открили карактеристике сателита за које желе да остану тајна." - каже Лисов. "Са друге стране, свако лице може да наручи снимке компаније Дигитал Глоуб и то би било занимљиво, у овом случају, да неко то заиста и уради." - закључује Лисов. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА