Најновије

Барозо и Порошенко:Русија ће сносити последице уколико хитно не промени понашање.

БРИСЕЛ – Председник Европске комисије Жосе Мануел Барозо и украјински председник Петро Порошенко упозорили су данас у Бриселу да се ситуација у Украјини ближи тачки без повратка и да ће Русија сносити последице уколико хитно не промени понашање.
Барозо (Фото: ЈуТјуб)

Барозо (Фото: ЈуТјуб)

„Ситуација у Украјини се драматично погоршала и ближи се тачки без повратка”, рекао је Барозо новинарима након сусрета са Порошенком у седишту Европске уније и навео да је то у јучерашњем телефонском разговору пренео руском председнику Владимиру Путину. Барозо је истакао да је присуство руске војске у Украјини неприхватљиво и поручио Русији да не потцењује одлучност ЕУ да брани принципе на којима је основана. Он је упозорио да је Европска комисија припремила нови пакет санкција против Русије, а да је на шефовима држава и влада ЕУ, који ће се данас поподне састати у Бриселу, да одлуче о њиховој примени.
Прочитајте још:
„Још није касно да се заустави ескалација и нађе политичко решење”, рекао је председник ЕК новинарима, истичући да су Бриселу још спремни за компромис и дијалог са Москвом. „Наша врата су отворена, а конфликт и конфронтација нису ни у чијем интересу”, подвукао је Барозо. Порошенко је на заједничкој конференцији за новинаре изјавио да је Украјина „жртва стране агресије и терора” и да се на њеној територији налазе „хиљаде страних војника и стотине тенкова”. Он се сагласио да је тачка без повратка близу и нагласио да је убеђен да ће ЕУ имати снаге да се јединствено супротстави агресији и да ће увести Русији нове санкције, уколико не промени понашање. „Данас је у питању судбина Украјине, а сутра можда целог света”, упозорио је Порошенко. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА