Најновије

Мозговој: Путине, пијемо шампањац кад ослободимо Кијев!

ЛУГАНСК - Један од лидера Луганске народне Републике (ЛНР), Алексеј Мозговој, поручио је да је циљ армије ЛНР да ослободи Кијев и свргне олигархијски режим Украјине, преноси агенција Регнум.
Алексеј Мозговој (Скриншот)

Алексеј Мозговој (Скриншот)

"Наш план је улазак у Кијев. Што се тиче тога што нас пита Владимир Владимирович Путин да уђемо у преговоре, наше мишљење је да нема преговора с кијевским властима, јер је то погрешно. Наш циљ је да свргнемо олигархијски режим у Кијеву и створимо Новорусију. Надам се да ћемо 31. децембра заједно с Владимиром Владимировичем Путином пити шампањац у част рођене државе Новорусије, а Украјинце поздрављати ослобођењем од олигархије." - каже Мозговој.
Прочитајте још: Лавров: Цео Порошенков план је да проруси положе оружје и сачекају да буду убијени
Прекид ватре у Донбасу је могућ само у условима пуне победе над олигархијским кијевским режимом, поручио је Мозговој. "С ким да се договарамо, о чему да причамо? Само победа. Ствари ће у супротном да се отегну у недоглед. Ставићемо тачку и створити нормалну државу, нормалну власт и нормалан живот за народ, а не за олигархију и чиновнике." - каже Мозговој. Сличну ствар је у Москви рекао Павел Губарев, народни гувернер Доњецка, назвавши предлог украјинског председника бесмисленим, али и Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије, који је рекао да се предлог Петра Порошенка састоји у томе да "устаници предају оружје и сачекају да буду побијени". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА