Најновије

Самарџић: Не кандидујем се за председника ДСС-а

БЕОГРАД - Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић саопштио је данас да се неће кандидовати за председника странке и да очекује да на страначкој скупштини, почетком октобра буде више кандидата.
Самарџић се не кандидује! (Фото: ЈуТјуб)

Самарџић се не кандидује! (Фото: ЈуТјуб)

Самарџић није могао да каже ко ће бити кандидати који ће тражити подршку Скупштине странке да замене на месту лидера ДСС Војслава Коштуницу, који је, због лоших резулатата странке поднео оставку после мајских избора. Он је на конференцији за новинаре рекао и да је одлучио, после дугог размишљања да не прихвати кандидатуру за лидера ДСС, а што је предложио, пре неколико месеци у име косовског одбора ДСС Марко Јакшић.
Прочитајте још: Срби одлучујући фактор косовске политичке кризе
Према његовим речима, ту одлуку је донео због обавеза на факултету где остварује егзистенцију, а за "вођење странке је потребан цео човек". - Постоје кандидати за председника странке... и они ће то и постати када их предложе општински одбори - рекао је Самарџић додавши да је процес кандидовања у току и да се комплетан поступак одвија нормално и на време. Он је најавио и да ће за десетак дана бити одржана седница Главног одбора ДСС на којој ће бити разматране измене Статутуа, а да потом, следи и Скупштина странке. После Коштуничине оставке странком руководи Александар Поповић, који је летос писмом обавестио страначке органе да ће ту функцију обављати до избора новог председника. Из ДСС је раније најављен ода ће страначка скупштина, на којој ће се бирати председник, бити одржана 4. октобра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА