Најновије

Русија Европској унији више није стратешки партнер!

БРИСЕЛ - Новоименована шефица европске дипломатије Федерика Могерини изјавила је данас у Европском парламенту да ЕУ више не види Русију као стратешког партнера и да Европа мора да нађе заједнички одговор на украјинску кризу.
Напето... (Фото: alexandrelatsa.ru)

Напето... (Фото: alexandrelatsa.ru)

- Русија је и даље стратешки играч, али више није наш стратешки партнер, рекла је Могерини обраћајући се члановима Спољнополитичког комитета ЕУ и додала да кривицу за то сноси Москва. Она је снажно осудила улазак руске војске на украјинску територију и рекла да је то пренела и руском шефу дипломатије у јучерашњем телефонском разговору. - Лавров ме је звао да ни честита на именовању, а ја сам му поручила да ћемо убудуће много времена посветити разговорима о руској агресији на Украјину, изјавилаје она. Актуелна министарка иностраних послова Италије, која ће на функцију високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност ступити 1. новембра, је указала да још није касно да се нађе политичко решење преко Контакт групе, која је недавно формирана.
Прочитајте још:

КРЕМЉ: Барозо некоректно истргао Путинове речи из контекста

Туск: Мој деда је на силу служио Вермахту

- Контакт група је слабашно светло у готово потпуној тами, указала је Могерини и додала да ЕУ мора да се заједнички супротстави руској “агресији”. - У том смислу, подржавам закључке Европског савета од 30. августа, казала је она и најавила да ће одлука о пооштравању санкција Русији бити донета у петак, након што земље чланице усагласе ставове о томе на амбасадорском нивоу. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА