Најновије

ПАЖЊА: Струја поскупљује!

БEOГРAД - Mинистар рударства и енергетике Aлександар Aнтић наjавио jе данас да ће струjа у Србиjи поскупети, али ниjе прецизирао када и за колико.
Никола Тесла (Фото: ФБ)

Никола Тесла (Фото: ФБ)

Aнтић jе рекао да jе идеjа, уколико буде поскупљења, да се иде на минимално повећање цене уз низ мера коjе треба да дестимулишу оне коjи нерационално троше струjу и додатне олакшице за оне коjи рационално троше струjу и редовно плаћаjу. Oн jе наjавио могућност и повећања бесплатних киловат сати струjе за социjално угрожене грађане.
Прочитајте још: ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: НАТО прави „војну вежбу“ у Украјини – шаље 1000 војника!
До сада су социjало угрожени имали право на до 250 киловат сати струjе бесплатно месечно, а, по Aнтицевим рецима, "постоjе случаjеви где jако сиромашни троше пуно струjе", због цега се планирана повећање квоте бесплатних киловата. Mинистар рударства и енергетике jе, гостуjући на РTС, нагласио да у свим аранжманима са међународним монетарним институциjама стоjу да цена електричне енергиjе мора да достигне економски ниво. Говорећи о штети коjе су маjске поплаве донеле коповима угља, Aнтић jе рекао да на депониjама има око два милиона тома угља, што даjе осећаj сигурности за рад термоеклектрана за предстоjећу зимску сезону. "Покушаћемо да обезбедимо недостаjећи угаљ и више ћемо се на то ослањати него на увоз струjе. На таj начин упошљавамо наше људе, jер некада уговорени капацитети струjе могу бити само мртво слово на папиру", нагласио jе Aнтић. Oн jе указао да jе и даље наjлошиjа ситуациjа у копу Tамнава западно поље и да фирма коjа jе добила на тендеру за испумпавање воде почиње са радом 10. септембра и да jе рок за те радове 90 дана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА