Најновије

ПРЕОКРЕТ: Путин и Порошенко договорили "дуготрајно примирје", а НАТО опкољава Русију великим снагама!!

МОСКВА - Руски председник Владимир Путин и украјински председник Петар Порошенко су постигли договор о дуготрајном прекиду ватре.
Кијев ноћу... (Фото: Википедија)

Кијев ноћу... (Фото: Википедија)

У кратком саопштењу Кремља се каже да је договор постигнут и да су усаглашени први кораци који ће бити спроведени. Међутим, на геополитичком и војном плану се одвија нешто сасвим друго. НАТО убрзано распоређује своје снаге око Русије и евроазијског простора, укључујући авијацију, бродове носаче, фрегате, те распоред НАТО војске на територији саме Украјине. Овај распоред војске ће се десити кроз "војну вежбу" НАТО алијансе са великим бројем земаља учесница - где ће бити стационирано, званично саопштено, 1000 војника. Ову информацију о војној вежби у Украјини је потврдио генерал НАТО за САД, Грегори Хикс, пише руска Правда позивајући се на портал Рапид Тридент. Наиме, ова вежба је била заказана за јул, али због ескалације сукоба ова војна вежба је одложена, наводи портал Рапид Тридент. Вежба НАТО алијансе у Украјини ће бити одржана између 16. и 26. септембра ове године - на северу Украјине, Лјивовска област око града Лјивова.
Прочитајте још: ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: НАТО прави „војну вежбу“ у Украјини – шаље 1000 војника!
Анализа указује да је сасвим могуће да Порошенко почиње да верује да САД и НАТО чланице желе трећи светски рат, сукоб глобалних размера, те је његов потпуни заокрет ка Путину могућ. У тренутку напора ка миру, Русија се агресивно опкољава. Поред присуства копнених снага, активирана је и ратна морнарица. У Црно море ће до 08. септембра ове године упловити четири фрегате НАТО земаља, а то је америчка „Росс“, француска корвета „Командант Биро“, канадска фрегата „Торонто“ и шпанска фрегата „Алмиранте Хуан де Бурбон“, пренела је агенција ИТАР-ТАСС позивајући се на своје дипломатске изворе. На Русију се примењује "тиха окупација", али војни модел. У суштини је то исто кодирање као "обојена револуција", али други облик, друго агрегатно стање. Рецепт исти. Отворено кршећи међународна правила САД повлачи лукав потез у којем покушава непријатеља да стави у улогу насилника. Путин је успешно оголио политичко насиље САД-а и америчких западних савезника. САД распирује сукоб у Украјини и учествује у њему отворено, а Русији се подмеће чак и то да треба да буде крива како распоређује војску на својој сопственој територији.
Прочитајте још: ТЕНЗИЈА: Четири НАТО брода упловљавају у Црно море
Колико отворено су САД у сукобу показује и то да је директор ЦИА, Џон Бренан, јавно потврдио да је био на тајном састанку са државним врхом Украјине. Украјина је управо после тог састанка отпочела војне "казнене" интервенције против грађана Украјине на истоку земље, оптужујући их за сепаратизам. Евромајдан је био пун плаћеника који су били наоружани и на пуно места у граду отварали ватру, правећи провокације и стварајући жртве, отпочињујући рат. Одатле, логично је закључити да је Путинова реакција отпора према свим претњама било које врсте потпуно легитимна и највероватније суштински увек паметан потез. Путин је показао велику одговорност и то да пази о интересима свих земаља на свету. Свет му верује. До сада, Русија побеђује. Руси побеђују и у Новорусији, такође. Порошенков преокрет има потенцијал и може бити озбиљан, али то ће време показати. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА