Најновије

ДЕПАРДЈЕ У БЕОГРАДУ: Поносан сам на Србију што није увела санкције Русији!

БEOГРAД - Познати светски глумац Жерар Депардје, коjи борави у посети Београду, истакао jе да jе поносан што Србиjа не прати политику Eвропске униjе када jе реч о санкциjма према Русиjи, поручивши да jе живот сувише леп да бисмо се бавили сукобима.
Депардје и Вучић (Танјуг)

Депардје и Вучић (Танјуг)

Француски глумац, коjи има руско држављанство, након састанка са премиjером Србиjе Aлександром Вучићем у Влади Србиjе, рекао jе новинарима да сматра да jе Србиjа показала видовитост, одлучност и хуманост одлуком да не уведе санкциjе Русиjи. - Поносан сам и што Србиjа ниjе пратила Eвропу када jе реч о блокирању Русиjе и увођењу санкциjа, зато што jе то ситуациjа коjа ће се сигурно решити, и то унутар Eвропе, међу Eвропљанима. Tо jе нешто због чега сам импресиониран, jер сте ви том одлуком показали своjу видовитост, али и одлучност, и хуманост", поручио jе Депардје.
Прочитајте још:

Штрајкачи блокирали улаз у Железници Србије, дошло до скуоба са полицијом!

На наjаву премиjера Србиjе Aлександра Вучића да би краjем jесени у Београд требало да дођу председници владе Француске, Aлбаниjе и Kине, и других европских земаља, Депардје jе истакао да jе због тога веома срећан. - Чињеница да те значаjне личности долазе указуjе да су оне заинтересоване за вашу земљу. Поношан сам што то чуjем, рекао jе Депардје. На питање новинара о разлозима посете, француски глумац jе нагласио да jе то због жеље да упозна српску културу. - Mене занима култура, то jе и разлог зашто сам овде. Нисам дошао ништа да тражим, осим да упознам хумане људе. И то jе оно по чему желим да будем препознат у свету - да сам грађанин света. Живот jе превише леп да бисмо се бавили сукобима, и ниjе нужно да се дефинишем као држављанин француске. Jа себе више дефинишем грађанином света, рекао jе Депардје. Премиjер Србиjе рекао jе новинарима да jе, током кратког састанка, од познатог глумца имао прилику да много тога научи, истакавши да jе посебно почаствован, jер jе Депардје показао велико поштовање према Србиjи, њеноj историjи "и на неки начин и према српскоj политици". Вучић jе додао да током састанка ниjе било конкретних договора о евентуалноj сарадњи, али jе ту могућност оставио отвореном. Нисмо се договарали ни око каквих облика формалне сарадње, рекао jе српски премиjер, jер између приjатеља то можемо да решавамо и на другачиjи начин. - Важно jе да ће Депардје на сваком месту у свету добро и лепо говорити о Србиjи, оценио jе Вучић. Премиjер Србиjе открио jе и да jе француском глумцу упутио и jедну молбу, коjу jе он прихватио. - Замолио сам га да се направи неки вид сарадње и нешто направи у вези са Србиjом. Нисам стручњак за уметност, да ли jе то неки филм коjи ће да говори о Србиjи, или ће да сними нешто у Србиjи. Tо jе само била идеjа и Депардје jе то прихватио, изjавио jе Вучић. После конференциjе за медиjе, премиjер Србиjе уручио jе француском глумцу "српску корпу", односно три боце вина и производе коjи промовишу Србиjу, на шта jе Депардје одговорио да ће вино из своjе винариjе накнадно послати премиjеру jер ниjе спремио поклон пре доласка у Београд. Извор:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА