Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Овако исламски екстремисти (ИСИЛ) уче децу да убијају и секу главе!

ДАМАСК - Исламистичка организација ИСИС сада се фокусира на регрутовање нових чланова, и то посебно деце, а на интернет постављају снимке дечака који пуцају из аутоматских пушака.
Деца на језивој обуци (Принтскрин: Јутјуб)

Деца на језивој обуци (Принтскрин: Јутјуб)

Едуковање младих кадрова и ширење идеологије међу њима један је од основних циљева којима тежи ова екстремистичка мрежа, која се шири из Сирије у Ирак. Један дечак (13), који је говорио под условом да остане анониман, објаснио је како је побегао у Турску након што је био изабран за ИСИС-ов камп за младе терористе. - Моји другови и ја смо имали часове у џамији. Они су нас учили да би требало да се боримо за џихад, са Исламском државом. Ја сам хтео да идем, али ми отац није дао, рекао је дечак који се представио као Мухамед. Међутим, након што је сину забранио да се бори за џихад, војници ИСИС-а су дошли на кућни праг Мухамедовог оца и претили да ће му одсећи главу. Није било друге и дечак је отишао у камп. Малишан је навео да су свакодневно марширали, читали Куран и учили како да рукују оружјем, укључујући и "калашњиков".
Прочитајте још:

Москва предузима конкретне кораке по питању Украјине!

Срушио се руски суперсонични пресретач MиГ-31!

Деца су неретко су присуствовала монструозним демонстрацијама силе. - Један младић није постио за током Рамазана, па смо гледали како га разапињу. Тако су га оставили три дана. Видели смо и жену која је била каменована због прељубе, испричао је дечак, који је додао да су посматрали и одсецања главе. Дечаков отац је неколико пута пробао да сина извуче са овог места, али без успеха. - Он је само дете, а они желе да га претворе у бомбаша самоубицу. Причају му да ће ићи у рај и слично, рекао је његов отац. Додаје да дечаци мисле да су оружје и рат врло занимљиви, не схватају тежину ових сукоба. После неколико покушаја човек је некако успео да свог сина извуче из кампа, након чега су се сви породично преселили у Турску. - Волим моју религију, јер сам муслиман. Са оцем сам ишао у џамију и пре него што се ИСИС појавио. Међутим, отац ме је учио да вера није изговор за борбу, већ да је она оличење љубави и опроштаја, рекао је дечак. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА