Најновије

ВУЧИЋ: Не осећам притисак ЕУ због Украјине и Русије

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да из ЕУ није осетио притисак на Србију за увођење санкција Руској Федерацији због ситуације у Украјини и поручио да ће његов став да Србија не уводи санкције Русији, остати непромењен.
Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Вучић је на питање новинара да прокоментарише изјаву министра спољних послова Ивице Дачића да очекује јачи притисак ЕУ на Србију да уведе санкције Русији, рекао да ако притисак на некога треба да постоји, онда је то на премиејра, али да он тај притисак није осетио. - Ако на некога треба да постоји притисак и ако он постоји то ће пре свега бити на председника Владе. Ја то нисам доживљавао као притисак. То су били разговори, не, увек лаки. Мислим да се поштује позиција Србије, а ми бринемо о Србији, рекао је Вучић.
Прочитајте још:

ЧАНАК: Пајтић нема легитимитет да води Владу и тачка!

Планиран атентат на градоначелника Косовске Митровице

Према његовим речима, на функцију премијера изабран је да би радио све што може у интересу грађана Србије "иако су многи мислили да неки други управљају овом земљом". - Ми се налазимо на европском путу, али Србија није увела санкције Русији. Србија има више разлога за то и сматра да је то за њу и њене грађане најбоља могућа политика. Да ли ћемо такав политички став успети да одржимо или ће доћи до политичких промена то је већ друга ствар, али сам лично веома одлучан да тај став Србије задржимо. Никада не знате ко може да направи неку нову већину - не бих то искључио, рекао је премијер. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА