Најновије

Четири земље демантовале да ће слати оружје у Украјину

КИЈЕВ – Јуриј Луценко, помоћник украјинског председника Петра Порошенка објавио је данас на Фејсбуку да ће Украјина добити војне саветнике и наоружање из САД, Француске, Италије, Пољске и Норвешке „у складу са договором који је постигнут на самиту НАТО”.
Доњецк (Фото: Новоросинформ)

Доњецк (Фото: Новоросинформ)

Министарства одбране четири од наведених земаља, САД, Италије, Пољске и Норвешке, убрзо су, међутим, демантовала Луценкове тврдње, преноси Ројтерс. Званичници НАТО су претходно објавили како та Алијанса неће слати оружје у Украјину, која није њихова чланица, али и да појединачне земље чланице НАТО могу то да чине уколико желе.
Прочитајте још: ОТКРИВЕНО: Ово су земље које наоружавају Украјину!
Претпоставља се да је Луценко иступио са својом тврдњом за потребе домаће политике - да би нагласио посвећеност НАТО проблему Украјине и наклоност њеном прозападном председнику. Амерички званичници истичу да Украјини нису нудили никакво „смртоносно оружје”, а исто тврди и представник италијанског министарства одбране, наводећи како његова земља планира да Украјини пошаље опрему као што су прслуци отпорни на метке и шлемови. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА