Најновије

Кравчук: Не може једна област или село да прогласи независност

КИЈЕВ – Уколико читава Украјина гласа за независност Доњецке и Луганске области, они ће добити ту државну независност, изјавио је данас за ТВ Украјина бивши украјински председник Леонид Кравчук, пренела је агенција УНН.
Леонид Кравчук (Фото: лента-уа.нет)

Леонид Кравчук (Фото: лента-уа.нет)

„Међутим, не може се десити да област, село, дође до тога, да улица прогласи самостално своју независности и да то буде независност. Узгред, у документима УН указују управо на ту околност - ради се о независности нација”, рекао је Кравчук. „Нацију као што је Доњецка и Луганска ја не познајем”, казао је први председник независне Украјине. Кравчук представља Кијев у трилатералној Контакт-групи за решавање украјинске кризе и један је од потписника Протокола из Минска, 5. септембра, после консултација о потезима усмереним на спровођење мировног плана украјинског председника Петра Порошенка и иницијатива руског председника Владимира Путина.
Прочитајте још: Херман ван Ромпеј: Санкције зависе од примирја и преговора
Раније данас ОЕБС је објавио потпун текст Протокола, по ком Украјина треба да призна специјалан статус за Доњецку и Луганску област и да одржи превремене локалне изборе у складу са Законом о специјалном статусу, а тим споразумом постигнута је и сагласност о хитном прекиду ватре на истоку Украјине. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА