Најновије

Павићевић: Без граничних прелаза ка Космету

БЕОГРАД - Договор постигнут у Бриселу о административним прелазима између централне Србије и Космета подразумева да на њима неће бити никаквих обележја, симбола и да то неће бити гранични већ административни прелази - оцењује у изјави за „Новости“ Дејан Павићевић, официр за везу Владе Србије у Приштини.
Павићевић: Без обележја! (Фото:ЈуТјуб)

Павићевић: Без обележја! (Фото:ЈуТјуб)

Тиме демантује наводе представнице приштинске делегације Едите Тахири да ће се на постојећим административним прелазима, градити нови, гранични прелази. - Едита Тахири је и раније изјављивала много тога што се касније испоставило неистинитим. Једино је истина да се око изгледа административних прелаза договарамо годину дана, а иако је приштинска делегација предлагала некакве рампе на њима и грађевине, то није прихваћено - истиче Павићевић. Он објашњава да су на административним прелазима, пре свега Мердару и Јарињу, објективно потребна проширења, односно додатне саобраћајне траке, као и пратећа инфраструктура, како би се запосленима олакшао посао, али и смањило време чекања путника и возила. Прву фазу проширења инфрастукруре на административним прелазима, о којој је договорено на последњим преговорима у Бриселу, спровешће српски стручњаци са експертима из ЕУ, док ће друга фаза подразумевати преиспитивање да ли је нешто потребно додати, и шта.
Прочитајте још: Влајки покренуо петицију за ослобађање Шешеља: „12 година труне у Хагу без пресуде!“
- Оно на шта смо посебно поносни јесте чињеница да је Влада Србије изнашла начин да врати УН у овај процес, зато што ће читав пројекат водити агенција Уједињених нација УНОПС - констатује Павићевић, који сматра да су последњим договором у Бриселу исправљени многи недостаци око интегрисаног управљања административним прелазима. САМО ЛИЧНА КАРТА Павићевић наглашава да ће се, као и до сада, на прелазима тражити само лична карта, али да ће тај прелазак бити знатно бржи. Иначе, између Косова и централне Србије постоји шест административних прелаза - Мердаре, Јариње, Брњак, Бела земља, односно Мучибаба и Кончуљ. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА