Најновије

Шојгу са колегом из Малезије: Украјина сноси одговорност за обарање боинга

МОСКВА - Катастрофа се догодила у украјинском ваздушном простору и Украјина сноси потпуну одговорност за овај догађај, истакао је министар одбране Руске Федер
Сергеј Шојгу (принтксрин Јутјуб)

Сергеј Шојгу (принтксрин Јутјуб)

Украјина сноси одговорност за катастрофу малезијског Боинга и, када би Кијев решавао своје унутрашње проблеме без војске, до трагедије не би ни дошло, изјавио је министар одбране РФ Сергеј Шојгу приликом данашњег сусрета са својим малезијским колегом Хишамудином Хусеином који је допутовао у Москву поводом истраге катастрофе.

- Украјина још увек није дала одговор ни на једно питање министарства одбране РФ поводом пада малезијског Боинга - рекао је Шојгу.

- Ми смо још почетком јула формулисали 10 једноставних питања за украјинску страну. Одговори на та питања би могли да помогну да се сазнају узроци овог трагичног догађаја - додао је руски министар одбране.

Он је такође изјавио да је министарство одбране РФ спремно да пружи сву неопходну помоћ у истрази. Резултати истраге треба да буду доступни целој светској заједници, рекао је министар. Извор: Глас Русије Прочитајте још:Малезијски министар одбране стигао у Москву због истраге око пада авионаИстрага УН утврдила: Руски хеликоптер је оборен у Судану!

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА