Најновије

Гашић: Нећемо у НАТО

БЕОГРАД – Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да је, учешћем на прошлонедељном самиту НАТО у Велсу, Србија потврдила да је кредибилан и одговоран партнер, и да доприноси изградњи мира и безбедности.
Српски министар одбране, Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Српски министар одбране, Братислав Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Гашић, први српски министар одбране који је присуствовао самиту НАТО, истакао је у интервјуу НИН-у да су учешћем у програму Партнерство за мир обухваћене „све потребе” Србије када је реч о сарадњи са овом организацијом. Упитан да ли је одбијање Србије да се у конфронтацији Русије и НАТО због украјинске кризе сврста на страну Запада оптерећивало комуникацију с делегацијама земаља чланица, Гашић је указао да је став Београда већ од раније познат.
Прочитајте још: Службеник амбасаде САД ударио џипом пешака
„За наше поступке постоји разумевање и сви су упознати са специфичним односом који имамо са Руском Федерацијом. Није било разговора у ком нисам нагласио да је принципијелни став Србије да се мора поштовати територијални интегритет свих чланица УН. Заступао сам став да је дијалог најбоље решење за превазилажење свих спорова и да је одржавање потписаног примирја од кључног значаја за унапређење регионалне и глобалне безбедности”, рекао је Гашић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА