Најновије

Албанцима са Космета дозвољено коришћење српских граничних прелаза и аеродрома!

БРИСЕЛ - Радне групе Београда и Приштине постигле су вечерас договор о слободном кретању који се односи на аеродром Никола Тесла и још пет граничних прелаза између Србије и трећих земаља, саопштила је Маја Коцијанчић, портпаролка шефице европске дипломатије.
Брисел (Фото: europeancaravanforlegality.eu)

Брисел (Фото: europeancaravanforlegality.eu)

"Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон поздравља одлуку Београда да прошири споразум о слободном кретању на међународни аеродром Никола Тесла и пет прелаза са Хрватском и Мађарском", пише у саопштењу за медије из Европске службе за спољне послове које је потписала Коцијанчич.
Прочитајте још:
Како Тањуг сазнаје из европских дипломатских извора, грађани Косова ће од сад на основу привремених путних докумената моћи да преко Србије путују у треће земље преко аеродрома и копнених граничних прелаза са Хрватском и Мађарском. Према саопштењу, споразум би требало да буде спроведен у року од два месеца. Чланови радних група који су данас у Бриселу преговарали на ову тему нису се обраћали јавности, а у саопштењу ЕЕАС са наводи да је ово још једна мера која треба да допринесе нормализацији односа и слободном кретању грађанa. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА