Најновије

Меркел: Путине, повуци трупе из Украјине!

БЕРЛИН – Канцеларка Немачке Ангела Меркел указала је у телефонском разговору у понедељак увече председнику Русије Владимиру Путину на значај повлачења свих руских трупа за мировни проц
Ангела Меркел (Фото: Викимедиа)

Ангела Меркел (Фото: Викимедиа)

Током разговора „о спровођењу споразума из Минска о мировном плану за исток Украјине”, Меркел је „јасно нагласила да су потпуно повлачење руских трупа и ефикасна контрола руско-украјинске границе кључни елементи трајног решења сукоба”, саопштила је Влада у Берлину. Мировни процес у Украјини је у понедељак угрожен најсмртоноснијим сукобима на истоку Украјине од успостављања крхког примирја, за шта украјинска војска и проруски сепаратисти оптужују једни друге.
Прочитајте још: САД: Желимо јединствену Велику Британију
По коминикеу Владе Немачке, Меркел се у разговору с Путином заложила и за настављање тројних разговора ЕУ, Русије и Украјине о решавању спора око цене природног гаса који Русија испоручује Украјини. Русија је у понедељак одбацила предлог Европске комисије да се 20. септембар одржи тројни састанак Москве, Кијева и ЕУ о испоруци руског гаса Украјини. Европска комисија је прошлог четвртка објавила да је позвала руске и украјинске министре енергетике да 20. септембра дођу на поновни састанак у Берлину о испоруци руског гаса Украјини.
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА