Најновије

Пушков: САД изолују Русију, а онда од ње траже помоћ против Исламске државе

МОСКВА - САД су у заблуди ако очекују помоћ Русије, између осталог и у Савету безбедности УН (СБ УН), док Русији уводе санкције и покушавају да је изолују, изјавио је данас председник Спољнополитичког одбора руске Думе (доњег дома парламента) Алексеј Пушков.
Алексеј Пушков (фото Јутјуб)

Алексеј Пушков (фото Јутјуб)

"Вашингтон има чудну логику: испада да ће администрација (америчког председника Барака) Обаме усвајати нове и нове санкције нашој земљи и члановима њеног руководства, острашћено ће се залагати за изолацију Русије на међународној арени, наметати антируске санкције земљама ЕУ, претити инсталирањем војних база у земљама источне Европе, подржавати "партију рата" у Украјини, а притом сматрати могућим да се обраћа Москви када јој је то потребно. Мислим да је то дубока заблуда", рекао је он. Пушков је на почетку пленарне седнице Думе у име посланичке групе владајуће Јединствене Русије рекао да су својим поступањем САД и "евроатлантисти" украјинској кризи дали квалитативно нову димензију, пренео је Итар-Тасс. "Довели су је, или у сваком случају покушавају да је доведу, до нивоа отворене дугорочне конфронтације између Запада и Русије", констатовао је руски посланик. Подсећајући да је ових дана Бела кућа саопштила да се, без обзира на разлике поводом Украјине, односи Вашингтона и Москве развијају "конструктивно", Пушков је рекао да је "разлог такве изјаве јасан".
Прочитајте још: Лавров: Између Русије и ЕУ тачка без повратка није пређенаПАНИКА У ЕВРОПИ: Путин заврће гас, цео Балкан чека хуманитарна катастрофа!
"Светском хегемону који слаби, када не успева да реагује на све међународне изазове, сада треба наша подршка у борби против тзв. Исламске државе на Блиском Истоку, укључујући подршку у СБ УН", рекао је Пушков и додао да је Русија увек полазила од тога да је "тероризам претња свима и да се против њега треба борити заједнички". "САД, Брисел и друге европске државе, треба да одлуче шта је за њих Русија - земља коју упркос здравом разуму и објективним могућностима покушавају да начине одметником, или земља са којом је неопходно сарађивати, како изузетно компликовани процеси у разним областима земаљске кугле не би измакли контроли", нагласио је руски парламентарац. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА