Најновије

ЕНГЛЕСКА ДРХТИ: Почело бројање гласова!

EДИНБУРГ - Тачно у 22 сата по локалном времену, широм Шкотске затворено је више од 5.500 биралишта на којима су се Шкоти данас на референдуму изјашњавали о независности.
Скотланд (Фото: hbpl.co.uk)

Скотланд (Фото: hbpl.co.uk)

По затварању биралишта, почиње пребројавање гласова у 32 регионална центра широм Шкотске, преноси АФП. Око 4,3 милиона Шкота са правом гласа имало је прилику да заокружи "да" или "не" на листићу на којем је било постављено историјско питање: "Да ли Шкотска треба да буде независна држава?" Према извештавању медија током дана, однос снага "за" и "против" је био прилично уравнотежен и од кључног значаја ће бити гласови до данас неопредељених бирача. Излазност на биралиштима широм земље била је прилично велика, а на некима су током дана били редови грађана који су чекали да гласају, пренео је ББЦ.
Прочитајте још: ОЕБС: 12.000 Козака жели да се прикључи народној милицији
И док се први резултати очекују рано ујутро, сигурно је да ће исход, какав год био, имати далекосежне последице, те га са зебњом ишчекује читав свет. У Енглеској влада велики страх због могуће сецесије Шкотске што би оставило далекосежне последице на економију али и безбедност Острва. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА