Најновије

"Кад он заврши, можеш ићи и ти": Морнар и конобар силовали пијану девојку, нудили је и кувару 

СПЛИТ - Против двојице младића (26 и 29) са ширег омишког подручја, Општинско државно тужилаштво у Сплиту подигло је оптужницу због силовања пијане жене (30) за шта могу добити до три године затвора.
Фото: Индекс

Фото: Индекс

Као морнар и конобар на броду који је био привезан у хварској луци, прошле године у јулу, око 22.30, пратили су је у кабину у потпалубљу, где су имали с њом полни однос, иако она није била у стању свесно пристати због интоксикације лековима и алкохолом, пише Слободна Далмација. Девојка из Сесвета дошла је на њихов брод након свађе са својим момком који је радио на туристичком броду, у истој луци. Након краћег дружења на палуби, отишла је у потпалубље где ју је прво пратио морнар (26) који је, иако је била у видљиво поремећеном стању свести, погрешно закључио да жели имати полни однос са њом, стоји у оптужници. У кабини ју је гурнуо на кревет, обљубио и изишао напоље, после чега је наступио конобар (29) и такође обавио полни чин над њом.

Посвађала се с дечком

У истрази су обојица рекла да је она требала преноћити и ујутро са њима отпловити у Сплит. Код њих на броду попила је вотку, две беванде и пиво, иако им је њен момак казао да јој нипошто не дају пиво. Морнар је рекао да су имали полни однос са њом на њену иницијативу. После је изишла из кабине и рекла да су је силовали. Девојка је у исказу потврдила да је на броду код момка пила доста пива, након две таблете "сероxата" и можда једног "нормабела".
Прочитајте још: Хорор у Осијеку: Ушла у купатило и налетела на стотине змија!
Поподне се посвађала са дечком и отишла на други брод, где је са особљем даље пила. Рекла је да није никога наводила на полни однос. Упркос томе, морнар и конобар искористили су њено стање и без пристанка општили са њом, а она се није била у стању одупрети. Намеравао ју је искористити и кувар, али га је виком отерала.

Променљиво понашање

Кувар је у исказу потврдио да је доста пила са посадом те да јој је понашање било крајње променљиво, час је плакала, час се смејала. Видио је када је морнар отишао са њом у кабину, вратио се и рекао конобару: "Ајде доле, она је доле", а затим је рекао и њему: 'Кад он заврши, можеш ићи и ти.' Међу доказима је и налаз алкохола у крви који је за девојку износио 1,43 промила три сата након догађаја. Суђење ће се провести на Општинском суду у Сплиту. Извор: Данас.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА