Најновије

Због рата у Украјини, 400 отказа у Ваљеву

ВАЉЕВО - Рат у Украјини жестоко погађа и Ваљево. Због смањене производње за украјинско и руско тржиште, „Горење“ је отпустило 400 радника.
Последице и у Ваљеву...

Последице и у Ваљеву...

По сазнањима градских власти, откази се припремају и у италијанској фабрици чарапа „Валy“. Док извоз фрижидера и замрзивача из ваљевског „Горења“ за земље ЕУ иде нормално, по сазнањима „Блица“, испорука 160.000 апарата за Украјину и Русију је отказана. Уз смањени обим производње, то је био један од разлога да 400 људи престане да ради у словеначкој фабрици. - Оба погона раде у две смене, али у новом, отвореном прошле године, трећа смена већ је половична и вероватно ће убрзо бити угашена. Од октобра, како се најављује, радићемо четири дана у седмици јер је у току зимске сезоне увек мањи обим посла, али и да не би било нових отпуштања радника. Неки од сезонаца извесно ће радити само до краја седмице, тако да њима остаје да стрепе до последњег дана уговора - прича један од стално запослених. У управи „Горења“ потврђују да је због смањеног обима производње дошло до отпуштања сезонских радника, пошто је продаја фрижидера и замрзивача „сезонски условљена“, односно, највећа је током пролећа и лети. По речима Елизабете Билуш, портпаролке компаније, пуна сезона се завршава у септембру и тада престаје потреба за радницима с којима је био склопљен уговор на одређено време за краћи период.
Прочитајте још:

Руски туристи избили на први место по посетама Србији!

Она негира да су санкције које је ЕУ увела Русији, узроковале све ове проблеме, али не спори да су дешавања у Украјини довела до смањења пословања. - Санкције ЕУ против Русије не обухватају белу технику. Ипак, пословање „Горења“ било је погођено кризним околностима у Украјини - објашњава она и додаје да у обе фабрике тренутно ради 1.150 радника. Ваљевске власти знају да је 400 њихових суграђана, после само неколико месеци рада у „Горењу“, сада поново незапослено због проблема на тржишту за које ради та компанија. Како су за „Блиц“ рекли чланови градског руководства, планирано је да неко од челника града посети фабрику и разговара с менаџ­мен­том „Го­ре­ња“. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА