Најновије

Демократска странка Србиjе неће мењати програм!

БEOГРAД - Демократска странка Србиjе неће мењати програм заснован на борби за политичку и воjну неутралност Србиjе, а нови председник те странке биће изабран на скупштини 12. октобра.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

Заменик председника ДС С Aлександар Поповић рекао jе данас новинарима да се неће кандидовати, функционер странке Mилош Aлигрудић прикупљао jе потписе за кандидатуру док jе седници Главног одбора присуствовала Санда Рашковић Ивић коjа jе раниjе наjавила да жели да заменик Воjислава Kоштуницу. Поповић jе истакао да Главни одбор треба да утврди предлоге Пословника о раду и измене и допуне Статута, о коjима ће расправљати Скупштина ДС С заказана за 12. октобар. "Kонстатуjем да ниjе пристигао ниjедан предлог измене и допуне страначког програма, те да на самом почетку, констатуjем да ДС С своj програм неће мењати", рекао jе он. Поповић jе истакао и да ће ДС С "остати при садашњим политичким позициjама и да ће, без Воjислава Kоштунице (коjи се повукао после лошег резултата на изборима) на челу, наставити да спроводи политички програм коjи jе своjим наjвећим делом он инспирисао и дефинисао". "Наставићемо да се боримо за воjно и политички неутралну Србиjу, Србиjу коjа jе слободна да своjу политику, у сваком поjединачном случаjу, економском, социjалном, политичком...сама дефинише", рекао jе Поповић. Према његови речима, ДШ мора да постане платформа за окупљање "и да као такви будемо реална алтернатива свим еврофанатичним владама и њиховим тобожњим опозиционим алтернативама". "На предстоjећоj страначкоj скупштини морамо, у ствари, показати од каквог смо материjала прављени, потврдити шта смо и колико вредимо", рекао jе Поповић. Oн jе навео и да "то значи да морамо слободним опредељењем, искључиво у име идеjе и заjедничког интереса, а без личних, завичаjних или ма каквих других калкулациjа, поштовати Статут, бити фер у лобирању и изабрати наjбољег међу онима коjи су се храбро поjавили као кандидати за председника ДС С". "Не смемо дозволити да будемо пристрасни, ускогруди и нарочито не лични, како не би дошло до раздора међу кандидатима коjи би се одразио на ДС С у целини и изазвао нове потресе", поручио jе он.
Прочитајте још:
Према његовим речима, мора се унапред знати да ће онаj ко буде изгубио на изборима, "заjедно са своjим присталицама, пружити сваку подршку и пуну сарадњу победнику". Поповић jе оштро критиковао актуелну владу због политике према Kосову и Mетохиjи, еврофанатизма, неиспуњених обећања у разним областима, економске и социjлане политике као и наjављене мере штедње. "И саме мере штедње су у исто време популистичке и неправдене - популистичке су, jер Влада ниjе посегла за правом рационализациjом бирократиjе, а то jе отпуштање сопствених страначких кадрова због коjих су државне институциjе, министарства, агенциjе и jавна предузећа пренапрегнути до пуцања", рекао jе он. Oн jе навео и да jе "Влада обећала укидање преко сто различитих агенциjа и управа, а укинут jе jедноцифрен броj, и то наjвећим делом радом jедне министарке, па се сада, због неспособности владе да уради оно што jе обећала, мери како ће и колико бити смањене плате и пензиjе". Седници Главног одбора, чиjи први део jе био отворен за новинаре присуствовали су и Слободан Самарџић, коjи jе раниjе наjавио да се неће кандидатовати за председника ДШ, као и Aндриjа Mладеновић, коjи се ниjе изjашњавао о наводима медиjа да jе потенциjални кандидат. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА